Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, augustus 22, 2009

Supernol

Column: geschreven door Johan van Grinsven in de Langstraat editie.

Is it a bird? Is it a plane? It’s Nol Kleijngeld to the rescue! Geluk­kig heeft deze week geen ca­lamiteit plaatsgevonden in Loon op Zand, want dat zou een regelrechte ramp zijn geweest.
Die gemeente was namelijk een stuurloos schip en dus reddeloos verloren. Het hele college van bur­gemeester en wethouders was met vakantie. En dus had deWaal­wijkse burgemeester Nol Kleijn­geld als redder in nood moeten optreden. Superman Nol, dus.
Dit voorval doet het ergste vrezen voor de kleinste van de drie Lang­straat- gemeenten. Als het gemeen­tebestuur er met z’n vijven nog niet eens in slaagt de vakanties fat­soenlijk op elkaar af te stemmen, hoe in hemelsnaam kan het dan een echt serieuze klus klaren. Een centrumplan van pakweg 60 mil­joen euro goed organiseren, om maar eens iets te noemen.
Maar geen nood voor de pluchezit­ters in Loon op Zand; die zomerse verdwijntruc is ook in andere jaar­getijden toepasbaar. Als groot on­heil dreigt, al dan niet politiek: ge­woon met zijn allen op vakantie gaan. En Nol Kleijngeld schiet als eenWaalwijkse Clark Kent in zijn superheldenkostuum en ijlt naar de buurgemeente.
Maar er zit wel een addertje on­der dat gras: Superman is van de planeet Krypton naar de aarde ge­komen en nooit meer weggegaan. En Nol Kleijngeld is natuurlijk een aardig ambitieuze man. Voor ze het in Loon op Zand goed en wel beseffen heeft Supernol die gemeente ingelijfd en aan het Waalwijkse imperium toege­voegd. Dat zal hem ongetwijfeld ook nog eens lof van Hanja Maij-Weggen opleveren. Want die brak op de valreep van haar re­geerperiode als commissaris van de koningin nog een lans voor een volgende ronde van herinde­lingen in Noord-Brabant.
Maar zeg nu zelf: Loon op Zand is toch ook veel te klein om zelfstan­dig te kunnen blijven. Dat heeft het Loonse college weer eens be­wezen.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik ben het met het artikel van Dhr.van Grinsven helemaal eens.Breng Kaatsheuvel onder bij de gemeente Waalwijk.Dan kunnen de misschien welwillende amateurs die nu de gemeente Loon op Zand besturen incl. gemeenteraad zich met hun eigenlijke beroepen bezig gaan houden.Leuk voor hun eigenlijke werkgevers en een verademing voor de burgers van de Gem.Loon op Zand.Hoeven we ook geen duur gemeentehuis enz. te bouwen.

22 augustus, 2009  
Blogger roofvogel said...

Johan van Grinsven kan een mooi
stukje schrijven maar dan heeft hij toch buiten de creatieve inborst van heel wat inwoners gerekend ! Allereerst er komen verkiezingen dan kan je iets veranderen, en ook voorkomen dat onze 3 daagse gereincarneerde loco opnieuw in te veel pluche valt ! Daarnaast kunnen we als Loon op Zand, mocht het nodig zijn, natuurlijk samen met Dongen en Gilze-Rijen voorkomen dat we worden opgeslokt door "groot mogol anexatie" Tilburg. Maar als je iets van o.m. de Ketsheuvel begrijpt: (moet hij maar eens navragen bij J. koolen zijn collega) met Waalwijk gaan we natuurlijk nooit samen ! Mijn grootmoeder had vroeger een aardig versje:
Waalwijk kale kijk
als ze leven valt er niks te beleven;
Als ze sterven valt er niks te Erven !!

22 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ben het helemaal mee eens

22 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

God behoede ons dat we nooit onder wolluk komen te horen, kijk maar eens naar Sprang -capelle daar is men nog steeds niet blij me de herindeling Het is echt waalwijk -kaalwijk

22 augustus, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Volgens mij kunnen we nooit onder Tilburg vallen omdat ik begrepen heb dat natuurmonumenten een stuk land gekocht heeft tussen Tilburg en Kaatsheuvel zodat dit nooit 1 gemeente zou kunnen worden.
Verder wil ik toevoegen dat Kaatsheuvel niet de 1e gemeente is zonder bestuur Amsterdam had het vorig jaar ook. Dient wel gezegd te worden als ik werk over moet nemen tijdens mijn vakantie en ik plan dan mijn vakantie zo dat dat niet kan dat ik dan een heel groot probleem zou hebben met mijn werkgever Gelukkig wordt het bij de gemeente met de mantel der liefde bedenkt

23 augustus, 2009  
Blogger roofvogel said...

Of natuurmonumenten een stuk grond in bezit heeft maakt op zich niets uit als gemeenten samen gaan of worden geannexeerd! Zelfs niet als de Paus van Rome een stukje hei opkoopt! Trouwens alle gebied dat aan Tilburg grenst is van de Gemeente Loon op Zand en daar valt zelfs Kaatsheuvel onder!

23 augustus, 2009  

Een reactie posten

<< Home