Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, september 28, 2009

Politie houdt echtgenoot aan na huiselijk geweld

KAATSHEUVEL - De politie heeft bij een woning in Kaatsheuvel gistermiddag rond 15.30 uur een 49-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 45-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld. Hem wordt een huisverbod opgelegd.

Na een ontvangen melding gistermiddag nam de politie poolshoogte bij een woning in Kaatsheuvel. Op straat troffen de agenten het hevig geƫmotioneerde slachtoffer. Ze vertelde dat ze tijdens een woordenwisseling mishandeld was door haar man. De mishandeling bestond uit onder andere enkele klappen in het gezicht. Tijdens het gesprek meldde zich haar echtgenoot. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich agressief in de richting van zijn vrouw. De agenten besloten direct hem aan te houden.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.