Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 04, 2009

Pro3 prikkelt Loonse partijen

Kaatsheuvel – De nieuwe Loonse partij Pro3, die voortkomt uit de samenwerking tussen de PvdA, GroenLinks en D66 en maandagavond het levenslicht zag, prikkelt de overige Loonse partijen om er tijdens de verkiezingen nóg harder tegenaan te gaan. Vooral de uitspraak dat de partij voor zeven zetels wil halen zet de zaak op scherp.

Volgens Herman van Gulik (CDA)is het erg gemakkelijk om te roepen dat de nieuwe partij zeven zetels wil halen. “Ik moet nog zien of er plaats is voor een links lokaal platform. Dat is in het verleden zeker niet gebleken”. Volgens de fractievoorzitter zal het CDA er alles aan doen om te voorkomen dat links veel zetels haalt. “En dat geldt niet alleen voor ons”. Ook vindt hij het jammer dat er nu twee landelijke partijen overblijven. “Voor de kiezer die landelijk wil stemmen blijven er maar twee partijen over”. Volgens Van Gulik zegt het aantal aanwezigen bij de oprichtingsvergadering (26) al genoeg over de aanhang van links.

Ook Ad van Laarhoven (Gemeentebelangen) denkt niet dat de nieuwe linkse partij zeven zetels haalt en ze de hegemonie van zijn partij zal doorbreken. “Mensen die lokaal willen stemmen kunnen nu bij Gemeentebelangen terecht. “Onze kiezers komen uit de gehele bevolking zowel van links, midden als van rechts. Pro3 is er alleen voor mensen die links georiënteerd zijn”.

Ook Jan Brekelmans (Lijst Loon op Zand) is sceptisch: “Wij willen ook wel zeven zetel halen”, maar de kiezer bepaald”. Volgens hem haalt Pro3 niet meer dan vier zetels. “Vier jaar geleden ging de PvdA mee met de flow van Wouter Bos. Dat effect is nu weg”.

Jacky Smit (VVD) vindt dat zowel GroenLinks als de PvdA door de oprichting van Pro3 hun grondbeginselen verkwanselen. “Als zou ik door het stof moeten dan zou ik dat nog niet doen”. Volgens Smit zullen alleen mensen die op zoek zijn naar iets nieuws op de nieuwe partij stemmen. “Maar ze halen zeker geen zeven zetels. Hooguit drie”. De 26 mensen hebben wel dit besluit genomen maar dat wil nog niet zeggen dat het ook de mening van de kiezer is”.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Ja Ja....ze knijpen hem allemaal als een oude dief !!!

05 november, 2009  

Een reactie posten

<< Home