Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 29, 2009

De Efteling komt met goedkoper abonnement

KAATSHEUVEL - De Efteling wil een betere spreiding van de stroom bezoekers om 'te drukke dagen' te voorkomen.

Het Kaatsheuvelse attractiepark heeft daarom een nieuw goedkoper abonnement (Klein Duimpje Abonnement) in het leven geroepen voor wie alleen doordeweeks de Efteling wil bezoeken. Als het abonnement aanslaat, wordt het wellicht iets minder druk in de weekeinden.

De Efteling heeft het afgelopen seizoen opvallend veel bezoekers getrokken: vier miljoen, dat is zo'n 700.000 meer dan voorgaande jaren. Het leidde met name in de weekeinden tot grote verkeersoverlast. De gemeente Loon op Zand en de Efteling zoeken hard naar een oplossing. Het nieuwe abonnement kan een stimulans voor mensen zijn om het park in de periode van 1 april tot 19 november met name doordeweeks te bezoeken.

De kosten van deze speciale Efteling-pas bedragen nu 105 euro (en na 1 februari 115 euro): 30 euro goedkoper dan het traditionele abonnement, dat ook in de weekeinden en op feestdagen geldig is. Het aantal bezoekers van de Efteling wordt mogelijk ook meer gespreid, omdat het attractiepark na 1 april voortaan het hele jaar open blijft.

2 Comments:

Blogger Lennard Alink said...

Ik vraag me af of een dergelijk abonnement aanslaat. Veel abonnementhouders hebben deze namelijk om ook naar de zomeravonden te gaan.

29 december, 2009  
Blogger roofvogel said...

Het geeft de mogelijkheid om een andere groep bezoekers die meer kiezen voor rust en natuurschoon in een prachtig aangelegd park op een voordelige manier meer keren "De Efteling" te bezoeken. Deels zullen dat huidige abonnement
houders zijn deels nieuwe. Als men dan ook nog meer met het voordelige Brabant kaartje per O.V. reist kan dat toch wel invloed hebben op de piekdagen. Vraag is natuurlijk wel : Worden hier ook de topdagen in de vakantie's mee uitgesloten anders slaat men opnieuw de plank mis !

29 december, 2009  

Een reactie posten

<< Home