Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 05, 2009

PvdA en GroenLinks willen vertrek Waijers

Kaatsheuvel – Wethouder Hans Waijers (CDA, financiën) moet de eer aan zichzelf houden en opstappen. Dat vinden de PvdA en GroenLinks in Loon op Zand. Tijdens de raadsvergadering van 17 december dienen de twee oppositiepartijen vrijwel zeker een motie van wantrouwen in.
Volgens PvdA en GroenLinks heeft de wethouder de politiek slecht en onjuist geïnformeerd over de pas vastgestelde gemeentebegroting 2010, die achteraf toch niet aan de eisen van de provincie blijkt te voldoen. “Wij vinden dit onaanvaardbaar”, stelde PvdA ‘er Peter Flohr tijdens de commissie Bestuur en Middelen. “Vandaar onze oproep wethouder Waijers, met alle respect houd de eer aan u zelf en vertrek”. Volgens Cees van de Ven (GroenLinks) is het niet de eerste keer dat de woorden van Waijers achteraf toch wat anders moeten worden begrepen. “Maar deze keer kan dit echt niet”. Een motie zal waarschijnlijk geen steun krijgen van de andere partijen. CDA ’er Herman van Gulik bestempelde de kritische betogen van PvdA en GroenLinks zelfs als ‘klets’.

Nog geen maand geleden is de begroting vastgesteld, maar nu moet al een ander dekkingsplan komen. De provincie vindt het pakket aan bezuinigingsmaatregelen niet hard en concreet genoeg. Loon op Zand moet sneller bezuinigen, volgend jaar ruim een half miljoen extra. Werhouder Waijers zei met een onbehaaglijk gevoel te zitten. Hij benadrukte meerdere malen dat de begroting geen problemen zou opleveren bij de provincie. Volgens Waijers trok hij die eerdere conclusie op basis van de toen beschikbare informatie. “Achteraf hadden we beter nog een keer contact op kunnen nemen. “Waijers benadrukt dat de begroting niet is afgekeurd, maar moet worden aangepast. Burgemeester Wim luijendijk vindt niet dat de gemeente gezichtsverlies heeft geleden. “We zijn meteen in overleg getreden en komen daar nu samen uit.” PvdA en GroenLinks hadden op 12 november al tegen de in hun ogen ‘flinterdunne’ begroting gestemd. \

2 Comments:

Blogger janijsel said...

kan van der Ven niet beter naar Hongarije terug gaan naar zijn geitenfokkerij ,over uitbuiten gesproken.
En wat Florr betreft die man zwerft altijd rond in het dorp en werkt volgen mij dan ook nooit dus een goed voorbeeld doet goed volgen.

05 december, 2009  
Blogger roofvogel said...

Janijsel is weer eens een keertje verkeerd geïnformeerd !! Dhr Cees v.d. Ven had zijn geitenmelkerij en kaasmakerij vanuit 's-Gravenmoer overgeheveld naar de landbouwhogeschool (of universiteit) van Krakou in Polen , waarin die tijd westerse landbouwmethoden werden gepropageerd voor de nieuwe economische orde aldaar en let wel Een Groen-links lid waardig op een diervriendelijke verantwoorde manier !!!! Het blijkt dus wel dat Janijsel bij dezelfde klets hoort als onze voormalige loco als gereïncarneerde politicus zoals hijzelf beweerde (intervieuw Omroep Brabant "In een ander leven heb ik al eens eerder leiding gegeven met grote verantwoordelijkheden "waren zijn letterlijke woorden !!!
Maar ja gezien de huidige stand van zaken bij de voorlopige verkiezingspool is PRO3 de hele grote Winnaar ! en zoals ik al eerder heb gezegd: Ze knijpen hem allemaal als een ouwe dief !!!!

05 december, 2009  

Een reactie posten

<< Home