Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 12, 2010

Nieuwe sporthal moet prestaties van DES Kaatsheuvel verhogen

KAATSHEUVEL – Het bestuur van Hockeyclub DES gaat zich inzetten om een zaalcompetitie in de nieuw te bouwen sporthal structureel op het programma te krijgen.

De vereniging beleefde afgelopen zaterdag in de Werft een primeur met een zaalhockeytoernooi . Zes jeugdteams mochten in de Werft genieten van een sportieve uitwisseling tegen Udenhout. Hiermee is een voorzichtig begin gemaakt met de realisering van een langgekoesterde wens om tijdens de wintermaanden zaalcompetitie te kunnen spelen. Zowel bestuur en organisatie als de betrokken coaches en spelers van DES zijn enthousiast en hopen op een vaste plek in de nieuw te bouwen sporthal.

Organisator Maarten Meijlink van DES maakt zich al jaren sterk voor een zaalcompetitie tijdens de winterstop. “Normaal spelen wij een wintercompetitie buiten, maar met name voor onze eerste teams zijn geen tegenstanders van gelijk niveau te vinden, omdat bijna alle clubs hun eerste teams ’s winters in de zaal laten spelen. Willen wij het hele seizoen op niveau blijven, dan is zaalhockey absoluut noodzakelijk.” Voorzitter Paul Ruijgrok deelt deze mening. “Wij hebben een bloeiende vereniging van ruim 700 leden en hebben de ambitie om de club sportief op een hoger plan te tillen. Met zaalhockey worden onze teams conditioneel en speltechnisch uitgedaagd, waardoor ze optimaal de tweede helft van het seizoen in kunnen.” Bij voetbal en handbal is het heel gebruikelijk om ’s winters zaalcompetitie te spelen, maar voor de Kaatsheuvelse vereniging ligt dat anders. “We hebben het jaren geleden wel eens geprobeerd, maar we konden bij de Werft niet terecht omdat zij geen zaalhockeyfaciliteiten hebben. Dit jaar heeft hij opnieuw een poging gewaagd bij de Werft en met succes.

Het bestuur gaat zich nu inzetten om de zaalcompetitie structureel op het programma te krijgen. Maar dat gaat niet van de ene op de andere dag. “Een zaalhockeycompetitie duurt acht tot tien weken. Daar moet een degelijke organisatie achter zitten met begeleiders, coaches en scheidsrechters. Ook moet het financieel haalbaar zijn. Binnen de club is er volop animo om te spelen en voldoende draagvlak om het te organiseren. Voor de gemeente is de investering minimaal. Alleen een paar balken, goals en extra belijning is nodig om te kunnen spelen”.