Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 09, 2010

'Probleem hangjeugd op ons bordje'

LOON OP ZAND Bewoners van appartementencomplex De Nieuwe Doelen in Loon op Zand willen nog altijd een geheel of gedeeltelijke afsluiting van de Tuinstraat om de overlast van hangjeugd terug te dringen. Maar het is maar zeer de vraag of de gemeente daaraan wil meewerken, en de grond wil overdoen aan de Vereniging van Eigenaren (VVE) van De Nieuwe Doelen,.

Deze week ontving het bestuur van de VVE een bericht van de gemeente, met daarin een prijsopgave voor de aankoop van de grond van de Tuinstraat en de plaatsing van een hek. Volgens de gemeente zou de grond 32.250 euro op moeten brengen. Als de negentien eigenaren niet tot koop overgaan, dan is er de mogelijkheid om de grond te pachten voor 1.400 euro per jaar. Voor het te plaatsen hek zouden de eigenaren 3.731,80 (exclusief btw) neer moeten tellen. De bewoners moeten voor 12 februari de gemeente laten weten of hun voorkeur uitgaat naar pacht of koop. De gemeente maakt echter nog wel het voorbehoud dat de gemeenteraad moet beslissen of de grond onttrokken mag worden aan de openbaarheid.
„We moeten nog wel een vergadering beleggen, maar wij denken niet dat dit doorgaat”, aldus het bestuur van de VVE van De Nieuwe Doelen. „Wij hadden gedacht dat de gemeente de grond symbolisch aan ons zou overdragen. Nu moeten we een stuk grond kopen waar we totaal niets aan hebben.” Volgens de bewoners moet de overheid ervoor zorgen dat de mensen geen overlast hebben van hangjongeren. „Op deze manier wordt het probleem op het bordje van de mensen gelegd”.

Ook gemeenteraadslid Gert-Jan van den Dries (CDA) is verbaasd over de gang van zaken. Hij kaartte het probleem afgelopen zomer in de gemeenteraad aan. Het raadslid wil graag bemiddelen in de zaak.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand is de e-mail met daarin de prijsopgave een gemeentelijk beleidsstuk en is het college voornemens de gemeenteraad negatief te adviseren over de verkoop van de grond in de Tuinstraat. Ze stelt dat de gemeente al heel veel heeft gedaan om de overlast van de jeugd in Loon op Zand op te lossen. Zo zijn er gesprekken geweest met de politie, de jeugd en ouders.De gemeente gaat contact opnemen met de Vereniging van Eigenaren om de status van de verzonden mail uit te leggen.

2 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Is misschien een probleem om op te lossen door pro3;want die zeggen in hun programma dat ze in zijn voor slimme oplossingen?!

09 januari, 2010  
Blogger Unknown said...

Hoezo 'we moeten nog wel een vergadering beleggen'?
Er bestaat een enquête tooltje om snel de mening van alle eigenaren te inventariseren, rekening houdend met de stemwaarde van elke eigenaar. Kijk bij www.vvedossier.nl.

10 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home