Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 07, 2010

Sneeuwruimer zakt door het ijs in Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel – Veel goede bedoelingen van vrijwilligers en gemeente Loon op Zand eindigde donderdagmiddag in een deceptie. Drie dagen lang waren vrijwilligers bezig geweest om de ijsbaan in de bossen van Kaatsheuvel sneeuwvrij te maken, zodat mensen in het weekend konden schaatsen. Omdat de klus té groot was deden ze gistermiddag een beroep op wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen). Ze vroegen hem om hulp. Aussems was meteen enthousiast. “Het moet toch mogelijk zijn om in het weekend lekker te gaan schaatsen”, aldus de wethouder die de hulp inriep van Werkvoorziening Midden Langstraat (W.M.L.) Rond het middaguur werden met een veegmachine de eerste baantjes geveegd. Even later meldden de eerste schaatsers zich. Tevens had de W.M.L. Hoveniersbedrijf Verboven uit De Moer gevraagd om met zijn trekkertje de sneeuwresten van de ijsbaan de verwijderen. Bij aankomst twijfelde Verboven al of het wel verantwoord was op met zijn machine – die 1.200 kilogram weegt - het ijs op te gaan. Maar volgens omstanders moest het gemakkelijk kunnen. Verbovens twijfel werd snel bewaarheid. Na vijftig meter vegen zakte hij met zijn machine door het ijs. “Dit ding kost 25.000 euro”, klonk het beteuterd. Aussems die inmiddels de schaatsen al ondergebonden had was diep teleurgesteld. “Ik zag het al helemaal voor me, al die schaatsende mensen”. Hij belde meteen de brandweer met het verzoek om de trekker uit het water te halen, maar deze beschikte niet over het benodigde materieel. Een collega-bedrijf, Loonbedrijf van Loon uit Kaatsheuvel heeft met een kraan de het trekkertje uit het water gehaald en afgevoerd. Ook voor de Kaatsheuvelse ijsbaan geldt dus dat het niet verantwoord om het ijs op te gaan

4 Comments:

Blogger roofvogel said...

Was het toch niet beter geweest een schaatsbaan op de Nieuwe Markt aan te leggen zoals vroeger ?? Want auto's staan er toch nooit voor winkelend Kaatsheuvel ook nu in het weekeinde de paaltjse weg zijn !

07 januari, 2010  
Blogger Kaatsheuvel said...

Naar ik begrepen heb kost dat 30.000 euro...........

07 januari, 2010  
Blogger peter said...

laten we eens terug denken in de tijd dat dit plein werd aangelegd.
toen werd er gezegt dan kunnen we in de winter er een mooie schaatsbaan van gemaakt worden.
dus een of twee keer gebeurd , het was te druk voor kaatsheuvelsse begrippen.
dus toen was het ook al mooie praatjes voor de vaak.
maar ook toen heeft het verdiepen handen vol geld gekost.

peter

08 januari, 2010  
Blogger Wim said...

IJSBREKER;
Wat een prutsers ,als iedereen waarschuwd voor onbetrouwbaar ijs ga je toch niet met een machine van 1200kg met bestuurder al 1275kg op een vierkante meter sneeuwijs van 10cm dik hooguit.
Wij van SSG Donders Goed hebben 4km ijs sneeuwvrij gemaakt eerst met de hand en gisteren middag met een borstelmachientje van hooguit 400kg met bestuurder op 12cm ijs .
Lees artikel in de stem ;
http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/6050276/Schaatsclub-maakt-ijsbaan-in-Biesbosch.ece
ijzige groeten Win IJpelaar

08 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home