Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 13, 2010

Leerlingen van het Dr. Mollercollege aan de slag in de maatschappij

Mijn zus haalde de krant deze week met kaarsen maken.........

Kaatsheuvvel - Leerlingen van het Dr. Mollercollege uit Waalwijk liepen deze week een maatschappelijke stage met stichting Prisma. Een maatschappelijke stage is een vorm van leren, waarbij leerlingen door middel van (vrijwilligers)activiteiten kennismaken met allerlei aspecten van de samenleving.

De leerlingen werkten met verstandelijk gehandicapten of dementerende ouderen, autisten of met mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Leerlingen en de mensen uit de dagopvang gaan schilderen met behulp van kunstenares Josien Broeren. Zij werkt hier ook vrijwillig aan mee. Deze schilderijen worden op donderdagmiddag bij de gemeentewerf in Waalwijk geveild tussen 13.00 en 14.00 uur.

De andere activiteitencentra waren op : de Roefelkei, de Zinkerweg, de Wijnruit, Paspartoe in Vlijmen en De Rode Loper in Kaatsheuvel. Op de locaties gaan ze schilderen, creƫren zij kunstwerken, bewerken zij hout en bereiden zij de veiling voor. Daarnaast hielpen leerlingen met het maken van kaarsen en keramiek.

1 Comments:

Blogger Jacky said...

Hoi Jan,
Leuke foto van jullie Hettie.
heb het krantenartikel gemist. Gelukkig kon ik het hier lezen.

groet Jacky

13 februari, 2010  

Een reactie posten

<< Home