Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 12, 2010

Bouw Dorpshart start snel

Kaatsheuvel – Nog deze maand gaar het oude postkantoor in Kaatsheuvel tegen de vlakte voor de bouw van het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. Het is meteen de start van de grote bouwactiviteiten op en rond het Marktplein. Na vele jaren van discussie, voorbereiding en plannenmakerij gaat het dorpshart nu echt op de schop. Gisteravond ging de gemeenteraad akkoord met een bruto investering van 32 miljoen in het project Bruisend Dorpshart. Zoals verwacht stemden alleen PvdA en GroenLinks tegen.

De kogel is nu echt door de kerk. Op 26 februari tekent de gemeente een definitieve overeenkomst met de combinatie Heijmans, ProperStok en WSG, die het Kaatsheuvelse dorpshart gaat bouwen. Dezelfde dag gaat als eerste pand het oude postkantoor tegen de vlakte voor de bouw van woningen en de aanleg van een stuk weg. De komende jaren wordt verder gebouwd aan een levendig centrum, met onder meer een dorpsplein, nieuw gemeentehuis, multifunctioneel centrum, (Carré), horeca, woningen en een parkeerkelder. Aan het eind van de rit mag het project mag de gemeente niet meer dat 18,75 miljoen euro kosten. “En Kaatsheuvel heeft dan een dorpshart waar het de komende veertig a vijftig jaar mee vooruit kan”, aldus wethouder Hans Waijers (CDA, Dorpshart).PvdA en GroenLinks deden gisteravond in een bomvolle raadszaal nog en ultieme poging om het besluit over het dorpshart over de verkiezingen heen te tillen. Zij vinden de plannen te ambitieus en de financiële risico’s te groot. Waijers noemde het ‘laf’ om zo’n belangrijk besluit over te laten aan een nieuwe gemeenteraad en college.