Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 09, 2010

Roel van Gurp aangezocht als informateur

De heer Roel van Gurp is door Ad van Laarhoven, als voorzitter van de grootste partij
(GemeenteBelangen), aangezocht als informateur om de collegevorming te ondersteunen. Al voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben de politieke partijen van de gemeente Loon op Zand besloten hiervoor een onafhankelijk persoon in te schakelen.

De informateur kijkt op welke wijze er het best programmatisch overeenstemming kan worden bereikt. Een soort procesbegeleider die er op toe ziet dat het proces transparant verloopt en alle partijen bij de start betrekt. De informateur heeft dus geen politieke rol. Roel van Gurp is oud-wethouder van Tilburg en is betrokken geweest bij meerdere collegevormingen. In 2002 in Wageningen en in 2006 in Oisterwijk. Op dit moment is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Kompaan en De Bocht.

Opdracht informateur
De heer Van Gurp heeft als opdracht de mogelijkheden te onderzoeken voor een college, waarbij de van de coalitie deel uitmakende partijen qua programma op hoofdzaken op een lijn zitten of de bereidheid hebben daarop te komen. De informateur brengt als het ware ‘het pallet’ van mogelijke combinaties in beeld. Het streven is om te komen tot een college waarin de wethouders samen met de
burgemeester op een constructieve manier met elkaar kunnen samenwerken.
Na afronding van de informatieopdracht, volgen de eigenlijke formatiebesprekingen.

Opdrachtgever
De informateur verricht zijn werkzaamheden in opdracht van de heer van Laarhoven, voorzitter van de fractie GemeenteBelangen, de grootste fractie in de nieuw gekozen gemeenteraad. De informateur legt schriftelijk rekenschap af van zijn werkzaamheden aan de opdrachtgever en de andere fractievoorzitters. De informateur wordt ondersteund door de griffier en de gemeentesecretaris.

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Een goede coalitie lijkt mij gezien de opvattingen van de diverse partijen:Gemeentebelangen,Lijst Loon op Zand en de VVD.Dat met name ook gezien de opvattingen over het Bruisend Dorpshart en dat is tenslotte toch een mega project.

09 maart, 2010  

Een reactie posten

<< Home