Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 17, 2010

Storing bij Ziggo: anderhalf miljoen huishoudens zonder televisie-signaal

DEN BOSCH - In Den Bosch, Tilburg, Schijndel, Boxtel, Kaatsheuvel en Waalwijk en andere delen van Noord-Brabant is gisteravond rond 21.15 uur het tv-signaal van Ziggo uitgevallen.

Volgens een woordvoerder van Ziggo zijn ongeveer anderhalf miljoen huishoudens gedupeerd. Behalve Noord-Brabant zijn ook delen van Groningen, Gelderland, Overijssel en Limburg getroffen.

Volgens de woordvoerder is de storing veroorzaakt door een 'verspreidingspunt' dat is gevestigd in Zwolle. De noodstroom faalde ook. "De aggregaten zijn niet aangegaan en ononderbroken noodstroomvoorziening, deden het niet. Ze waren leeg. Dus we vermoeden kortsluiting", aldus de woordvoerder. Ook de website van de 'kabelaar' was kortstondig uit de lucht omdat die afhankelijk is van het getroffen verspreidingspunt. Twitteraars meldden dat zij ook geen telefoon en internet hadden.

Voor veel gedupeerden was de storing rond 22.45 uur voorbij.