Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 08, 2010

Dronken automobilist laat auto achter op rijbaan autosnelweg A-59

SPRANG-CAPELLE : Een 25-jarige inwoner van Waalwijk werd donderdagochtend door de politie gearresteerd. De automobilist had kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt op de A-59 en was daarna hard weggerend. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Het ongeval gebeurde rond 04.30 uur. De 25-jarige automobilist uit Waalwijk had op de autosnelweg A-59 (zuidelijke rijbaan) net een vrachtauto ingehaald en begon de slingeren. Hij botste vervolgens op de middengeleiding, waarbij de auto met de neus in tegengestelde richting tot stilstand kwam op de rijbaan. De veroorzaker sprong uit zijn auto, nam de autosleutels mee en ging er te voet vandoor. Hij kon echter korte tijd later achterhaald worden op zijn woonadres. Er bleek alcohol in het spel. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 345 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op wegens het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. Zijn rijbewijs werd meteen ingevorderd vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid.