Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 25, 2010

De moord op Kamiel Snaphaan

Kaatsheuvel - Door het televisieprogramma Het Zesde Zintuig dat vandaag opgenomen werd in Kaatsheuvel willen wij uw geheugen nog even opfrissen. We hebben hierbij de bron gebruikt van Peter R. de Vries


Kamiel Snaphaan
naam: Kamiel Snaphaan
leeftijd: 22 jaar
plaats: Kaatsheuvel
misdrijf: vermoord op 29 oktober 2001


Wat gebeurde er.............
Maandagavond 29 oktober 2001 tussen half tien en tien uur parkeert Kamiel Snaphaan zijn BMW voor de deur van zijn ouderlijk huis in het Brabantse Kaatsheuvel. Hij heeft die avond wat rondgereden en een paar vrienden bezocht. Op het moment van inparkeren is Kamiel telefonisch in gesprek met een andere vriend. Kamiel zal echter nooit de tijd krijgen om dit telefoontje te beëindigen, want nog tijdens het gesprek wordt Kamiel door een kogelregen getroffen. Maar liefst achttien kogels worden er op hem afgevuurd, waarvan er drie zijn hoofd raken. Kamiel is op slag dood en zo eindigt abrupt het leven van de jonge Brabander. Hij werd slechts 22 jaar.

Van de liquidatie is geen enkele getuige. Niemand heeft wat gehoord of gezien. Een buurman, die later op de avond zijn hond uitlaat, treft het levenloze lichaam van Kamiel in zijn auto aan. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

Wie was Kamiel
Kamiel Snaphaan was een jongen die midden in het leven stond. In Kaatsheuvel was hij een bekende verschijning. Kamiel was een echte levensgenieter. Hij had veel vrienden en hij was altijd op stap. Maar Kamiel begaf zich ook in bedenkelijke kringen. Hij had een aantal kennissen in het criminele milieu. Kamiel vond die contacten wel interessant en deed ook af en toe klusjes voor deze mensen. Zo wisselde hij soms geld van dubieuze herkomst bij Geld Wissel Kantoren. Ook handelde Kamiel op kleine schaal in xtc-pillen.

Onderzoek
Het xtc-handeltje is hem mogelijk fataal geworden. Direct na de moordaanslag kwam bij de politie de tip binnen dat Kamiel iemand had opgelicht bij deze handel. Maar de politie heeft daarvoor nooit enig ondersteunend bewijs gevonden. Er is wel een verdachte aangehouden, maar die moest wegens gebrek aan bewijs weer worden vrijgelaten. De recherche zet ook vraagtekens bij dit motief. Kamiel zou een ‘kruimeldealer’ zijn, die niet in grote hoeveelheden pillen handelde. De politie staat dan ook voor een groot raadsel waarom Kamiel op zo’n professionele en koelbloedige wijze uit de weg is geruimd. Wellicht moet de aanleiding voor de liquidatie toch in een andere hoek worden gezocht. Misschien wist Kamiel te veel of zijn bepaalde zakelijke of privé-contacten hem fataal geworden.