Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 18, 2010

Muurkunstwerk De Leeuw houdt gemoederen bezig

KAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand heeft nog altijd geen besluit genomen over het behoud van het grote wandkunstwerk van Marius de Leeuw in de raadzaal van het gemeentehuis in Kaatsheuvel.

Door de sloop van het gemeentehuis dreigt dit kunstwerk verloren te gaan. Volgens wethouder Wim Aussems kost het heel veel geld om deze muurkunst te bewaren. CDA en VVD zeggen over andere gegevens te beschikken. Twee andere grote kunstwerken van Marius de Leeuw in het gemeentehuis in Kaatsheuvel blijven waarschijnlijk wel behouden. Over het grote wandkunstwerk in de raadzaal moet wel snel een besluit vallen. Het huidige gemeentehuis wijkt voor nieuwbouw. De sloop van het pand begint waarschijnlijk in augustus. Donderdagavond was de laatste raadsvergadering in het gemeentehuis, dat in 1969 werd geopend.

1 Comments:

Blogger Unknown said...

En wat zeggen de helden van Pro 3 hierover? Kom op Baretje, kunst en cultuur, weet je nog???

21 juni, 2010  

Een reactie posten

<< Home