Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 17, 2010

St. Jan in Kaatsheuvel snel in steigers

Kaatsheuvel – De grote restauratie van de St. Janskerk in Kaatsheuvel begint snel. Volgende week komt het rijksmonument waarschijnlijk al in de steigers te staan. De parochie Kaatsheuvel heeft overigens nog veel geld nodig voor de beoogde opknapbeurt van de kerk. De zoektocht naar sponsors en inzamelingsacties gaan dan ook onverminderd voort. De parochie heeft nu ruim twee miljoen binnen voor de restauratie van de kerk in het centrum. Van de provincie krijgt ze een subsidie van bijna 1.7 miljoen voor deze klus en van de gemeente Loon op Zand 375.000 euro. Zelf moet de parochie nog ruim een half miljoen euro in zien te zamelen door sponsors en acties. Dat valt niet mee. De teller staat op 77.000 euro. Er is dus nog vier ton nodig.

Toch wordt gestart met de eerste werkzaamheden voor de restauratie. “We moeten vaart maken”, stelt parochiebestuurder Christ van Wezel. “Als het te lang duurt, komt de subsidie van de provincie in het geding”. De parochie houdt goede hoop dat ze de benodigde vijf ton uiteindelijk binnenkrijgt. “Het is misschien ook gemakkelijker om sponsors te vinden, als het werk al gestart is”, stelt van Wezel. Mocht de parochie geen half miljoen op tafel kunnen krijgen, dat heeft dit waarschijnlijk ook gevolgen voor de hoogte van de subsidies van provincie en gemeente. Een deel van de restauratie kan dan niet uitgevoerd worden. “Maar daar gaan we dus niet vanuit”, benadrukt van Wezel.