Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juni 14, 2010

Verzet tegen nertsenfarms in Moergestel en Loon op Zand

MOERGESTEL/LOON OP ZAND - Bewoners van de Vossenhoorn in Moergestel hebben de Raad van State gevraagd een geplande forse uitbreiding van een nertsenfokkerij aan de Vossenhoorn tegen te houden.

De buurt wordt ondersteund door Bont voor Dieren, die zich ook verzet tegen een nertsenfarm aan de Bergstraat in Loon op Zand.

'De gemeente Oisterwijk heeft 35 maanden gedaan over het afhandelen van de vergunningsaanvraag', zei raadsman Valentijn Wösten maandag bij de Raad van State in Den Haag over de Moergestelse kwestie.De omwonenden in Moergestel vrezen stank en lawaai. Bont voor Dieren vecht vrijwel alle milieuvergunningen aan die worden verleend aan bontproducenten. Uitspraak van de Raad van State binnen enkele weken.

De Stichting Bont voor Dieren wil dat de gemeente Loon op Zand alsnog een dwangsom aan nertsenhouder J. Veenhuis oplegt om hem te dwingen het aantal nertsen in diens bedrijf aan de Bergstraat terug te brengen.

Volgens de raadsman van Veenhuis is een dwangsom niet nodig, omdat Veenhuis in afwachting van een nieuwe milieuvergunning het aantal nertsen heeft teruggebracht van 5800 naar 3800.