Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 11, 2010

Loon op Zand wacht loodzware opgave

KAATSHEUVEL - Loon op Zand wacht nog loodzware keuzes. Het blijkt volgens burgemeester Wim Luijendijk een enorme opgave om de miljoenen te bezuinigen, die nodig zijn. Een aantal maatregelen zal ook pijn doen. Binnenkort komt het college met meer concrete bezuinigingsvoorstellen naar buiten.

De gemeenteraad is gisteravond in hoofdlijnen geïnformeerd over de kadernota, en de noodzakelijke besparingen. Als de dreigende bezuinigingen van het rijk waarheid worden, dan stevent de gemeente Loon op Zand af op een tekort van tussen de 3,5 en 4,3 miljoen euro in 2015. „Een ongeloof fors bedrag”, aldus wethouder Ruud van Eijkeren (Pro3, Financiën). Het college heeft gezocht naar 5,2 miljoen euro aan mogelijke besparingen door het schrappen van taken of bezuinigingen daarop. De gemeente moet in ieder geval veel geld uit gaan sparen door efficiënter te werken, en bijvoorbeeld nauwer samen te werken met andere (buur)gemeenten en instanties. Luijendijk beseft dat dit al vaker is geroepen. „Maar het is beslist geen dooddoener”, benadrukte hij. „Er moet nu echt doorgepakt worden.” Dat proces is, volgens hem, in gang gezet. Maar kost de nodige tijd.

Het college noemde gisteravond bewust nog geen concrete voorstellen om geld te besparen om zo geen onrust te zaaien. Wel werd duidelijk dat bijvoorbeeld op cultuur en sport de komende jaren fors bezuinigd wordt: 350.000 euro op een totaal budget van ruim 3,5 miljoen euro. Dat is tien procent. „ Het gaat ergens pijn doen”, gaf wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) aan. Wanneerr verenigingen minder subsidie krijgen, zou dat bijvoorbeeld kunnen leiden tot hogere contributies. Maar ook op andere terreinen worden tonnen bezuinigd. Belangrijk is volgens het college dat kwetsbare groepen worden ontzien.
In juli buigt de gemeenteraad zich over de kadernota (de eerste aanzet tot begroting). De komende tijd gaat de gemeente ook verder met de kerntakendiscussie met als belangrijkste vraag: welke kant wil Loon op Zand in de toekomst op, en welke taken kan en wil de gemeente nog uitvoeren.

4 Comments:

Blogger Gerard said...

Tjaa, maar dat bruisende hart plan moet doorgaan, we verhogen gewoon enkele belastingen en beknibbelen gewoon een beetje op alles en we zijn er. Makkelijk toch. Maar sociaal is het natuurlijk niet.

11 juni, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Dat krijg je er nu van met die idiote plannen van het Bruisend Dorpshart.
Zoals ik en velen met mij,worden de bewoners van de gem. Loon op Zand toch de dupe van het wanbeleid
van de vorige en huidige coalitie zoals de meeste burgers dat al vermoeden.

H.W.Bogaard

11 juni, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Je zou verwachten respons te krijgen van de politiek;maar helaas niet.M.a.w puberaal en autoritair gedrag van die jongens.
Wat dat betreft doen de lokale en landelijke politiek niet onder voor elkaar.Het is echter wel in en in triest dat de burgers de dupe worden van jongens die een machtspositie hebben die nauwelijks aan te pakken is.

H.W.Bogaard

13 juni, 2010  
Blogger Unknown said...

Hier hebben we toch voor gekozen in maart? Dat Gemeentebelangen haar rechtse, megalomane beleid door kon zetten? Samen met de kiezersbedriegers van Pro 3. Kom op Baretje, durf eens uit je pluche hok te komen! En zeg de kiezers nu eens eerlijk wat je wil....bezuinigen op kunst en cultuur bijvoorbeeld. Pro 3 laat haar ware gezicht zien!

14 juni, 2010  

Een reactie posten

<< Home