Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 08, 2010

Harmonie wacht avontuur in Parijs


Kaatsheuvel - De Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel vertrekt aanstaande vrijdag met 110 personen voor een driedaagse concertreis naar Parijs. Het 68 leden tellende Groot Harmonieorkest, aangevuld met partners en oud-leden vertrekt in twee dubbeldeks bussen om 06.00 uur vanaf de Gildenbond in Kaatsheuvel naar de Franse hoofdstad, waar de Koninklijke twee openluchtconcerten geeft.

Zaterdag en zondag staan er concerten op het programma in de Arena van Montmartre en op het plein Jean XXIII achter de Nôtre Dame. De organiserende commissie heeft gekozen voor Parijs vanwege de uitstraling van de stad en de velen locaties waar concerten gegeven kunnen worden. “Bovendien is de reisafstand goed te doen”, licht Diana van Breugel toe. Zij een van de leden van het organisatiecomité. Een reis naar Italië, het land dat vorig jaar tijdens het succesvolle concert ‘La Dolce Vita’, in de belangstelling stond van het orkest is niet in beeld geweest. “Dat komt omdat we anderhalf jaar geleden al begonnen zijn met de voorbereidingen voor deze reis. Toen is al begonnen met het opzetten van een spaarfonds, want de trip moet voor iedereen betaalbaar zijn”, aldus van Breugel.

Een plaatselijk reisbureau heeft er voor gezorgd dat de reis voor het geplande budget gemaakt kon worden. Het gezelschap overnacht in een Ibis-hotel, op loopafstand van Montmartre. Het bestuur van de harmonie is trots dat nagenoeg alle leden meegaan. “Daardoor hoeven we geen mensen van buitenaf in te huren”, stelt secretaris Marino Ligtvoet.

In de aanloop naar de reis heeft de commissie enkele tegenvallers te verwerken gehad. Het plan om op te treden in de Parijse Madeleinekerk bleek niet te passen in het programma van de kerk. Ook een optreden bij de Eiffeltoren bleek niet mogelijk vanwege werkzaamheden. “Gelukkig zijn we er toch in geslaagd om op twee toplocaties een concert te geven”, aldus van Breugel. Naast de geplande concerten heeft de activiteitencommissie van de harmonie gezorgd dat er voldoende gelegenheid overblijft om de stad te bezichtigen.

Vrijdag krijgen de leden pas het programma dat de titel draagt “L ‘Harmonie va à Paris”, vrij vertaald: De Hermenie gaot naor Parijs”. De inhoud blijft vooralsnog strikt geheim. “Het moet een reis worden om nooit te vergeten”, aldus Diana van Breugel. Zondagavond rond middernacht wordt het gezelschap terugverwacht bij De Gildenbond in Kaatsheuvel