Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 04, 2010

Extra alert op drugs bij plein in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL De politie houdt scherper toezicht bij het plein aan de Maas in Kaatsheuvel. Aanleiding zijn de diverse klachten over overlast van hangjongeren, drugsgebruik en mogelijk drugshandel op die plek. Volgens burgemeester Wim Luijendijk heeft de zaak alle aandacht. Voor de aanpak van het probleem werkt de gemeente samen met politie, justitie, woningbouwcorporatie Casade, jongerenwerker en het buurtpreventieteam.

De overlast bij het speelplein aan de Maas heeft landelijke aandacht gekregen. Het jeugdjournaal kwam naar Kaatsheuvel om het verhaal van Davey en z’n vrienden aan te horen, die vertelden dat ze zich niet meer veilig voelen op hun plein door de groepen hangjeugd, drugsgebruik en drugshandel. Hun betoog werd kracht bijgezet door trieste beelden van het grasveld met resten van joints en bierblikjes.
De uitzending heeft indruk gemaakt. Jaap van der Sar (Gemeentebelangen) heeft naar aanleiding van het tv-progrmma vragen gesteld aan burgemeester Luijendijk. „Kinderen kunnen niet meer veilig op hun plein spelen”, concludeert hij, en wijst daarbij op de hangjongeren en het dealen van drugs. Hij wilde tijdens de commissie Bestuur en Middelen weten wat er gedaan wordt aan de veiligheid van de pleinen in Kaatsheuvel, en het plein aan de Maas in het bijzonder.
Luijendijk gaf aan dat het probleem al een half jaar speelt. „We hebben het in het vizier, en het heeft alle aandacht.” Het toezicht bij de Maas is verscherpt, benadrukte hij. Ook werken verschillende partijen samen om het probleem aan te pakken. Het lastige is om mensen op heterdaad te betrappen, stelde Luijendijk.
Volgens Peter Flohr (Pro3) leek het bij de uitzending van het Jeugdjournaal alsof er niets aan de overlast gedaan wordt. Het is, volgens hem, belangrijk dat de omwonenden weten dat het probleem wel degelijk wordt aangepakt.

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Dhr.Flohr.Leg dan eens duidelijk uit hoe het probleem aangepakt word.Er word bovendien alleen gesproken over het gebied bij de Maas.Wel eens gekeken bij de ijsbaan en de bij het bos in Plantloon en het gebied waar het nieuwe Rosagaerde gebouwd word.M.a.w ik denk dat het probleem aanzienlijk is en dat dat probleem om een echt daadkrachtig ingrijpen vraagt!!!!

07 juni, 2010  

Een reactie posten

<< Home