Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 03, 2010

Buurt hogerop tegen ‘Bruisend Dorpshart’

Kaatsheuvel – Bewoners van de Marktpoort en omgeving in Kaatsheuvel hebben de Raad van State gevraagd de omvangrijke centrumplannen van de gemeente Loon op Zand voor het centrum van Kaatsheuvel tegen te houden. “De bebouwing wordt veel te massaal voor het dorpscentrum en er ontstaan grote parkeerproblemen waar de gemeente geen oplossing voor heeft”, aldus de tegenstanders gisteren in Den Haag.

Het project ‘Bruisend Dorpshart’ behelst onder meer de nieuwbouw van het gemeentehuis en de bouw van een appartementencomplex in Woonhoven. Volgens de tegenstanders is de gemeente na beraad met projectontwikkelaar Heijmans teveel afgeweken van de oorspronkelijke bestemmingsplan dat lagere bouwhoogten voorschreef. Door de hogere bouwhoogten worden de kosten gedrukt. “De wijzigingen zijn zo groot dat het bestemmingsplan opnieuw ter inzage had moeten liggen zodat we bezwaar hadden kunnen maken”, zeggen de buurtbewoners. “Het gemeentehuis wordt 14 meter hoog in plaats van de oorspronkelijke 10 meter en op het appartementengebouw wordt een etage meer gebouwd”.

Staatsraad Peter van Buren, die over de zaak moet beslissen, had vooral vragen of het benodigde aantal parkeerplaatsen wordt gehaald. Woordvoerders van de gemeente garandeerden dat onder het gemeentehuis een parkeergarage wordt gebouwd voor 125 auto’s en dat Woonhoven een eigen parkeervoorziening krijgt voor 98 auto’s. Uitspraak binnen enkele weken.