Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 01, 2010

Verbouwde Gemeentewinkel klantvriendelijker

Kaatsheuvel – De maandag heropende gemeentewinkel aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel heeft een grondige facelift ondergaan. De belangrijkste wijziging voor de klant is dat de hoofdingang verplaatst naar de achterzijde van de Nieuwe Markt naar ‘de Achterom’. Bij binnenkomst treft de klant een ruime ontvangsthal met een grote balie die continue bemand is door twee personen. “Mensen die een reisdocument of invalidenparkeerkaart aangevraagd hebben, kunnen die bij de ingang afhalen en hoeven dus geen tweede keer bij burgerzaken in de rij te gaan staan”, aldus manager Hans Rutten.

Op de plaats waar eerst de ingang was heeft de klussendienst Centrale een apart plaatsje gekregen. Ook zijn er twee grote spreekkamers ingebouwd om de klant meer privacy te bieden. Verder zijn alle balies aangepast, zodat er meer ruimte is voor de klant en zijn de werkplekken voor de ambtenaren aangepast aan de Arbo-wet. De nieuwe ruimte moet volgens Rutten rust uitstralen. Zo moeten alle bureaus zoveel mogelijk leeg zijn en zijn de standaards met folders verbannen naar een apart hoekje. Hoeveel de verbouwing heeft gekost kan Rutten niet zeggen. De middelen komen uit het budget voor het Bruisend Dorpshart. Het is de bedoeling dat de Gemeentewinkel op termijn verhuist naar het nieuwe gemeentehuis. De openingstijden blijven ongewijzigd.