Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 01, 2010

‘Ambulance’ keert winst 2009 uit

Kaatsheuvel – De regionale ambulancedienst RAV heeft vorig jaar ruim 8,2 miljoen euro
overgehouden. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de RAV. De ‘winst’ van de ambulancedienst betekent een meevaller voor de gemeente Loon op Zand die de RAV gedeeltelijk financiert.

De ambulancedienst keert een gedeelte van het overschot uit aan de gemeenten. De gemeente Loon op Zand kan een bedrag tegemoed zien van 55.866 euro. De teruggaaf is gebaseerd op het aantal inwoners. Voor een belangrijk deel gaat het overigens om geld dat de gemeenten voorgeschoten hebben aan de RAV voor de bekostiging van een regeling voor zware beroepen. De RAV heeft hierover met succes procedures gevoerd tegen de rijksoverheid. ‘Den Haag’ moet nu die regeling voortaan betalen. Dit heeft nu ook tot gevolg dat de gemeenten volgend jaar veel minder hoeven te betalen aan de regionale ambulancedienst.