Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 01, 2010

Politie extra waakzaam na bosbranden

KAATSHEUVEL – De politie houdt de omgeving van de Kaatsheuvelse ‘ijsbaan’ in de Loonse en Drunense Duinen scherper in de gaten. Aanleiding zijn de diverse brandjes in dit deel van het natuurgebied. Brandstichting wordt zeker niet uitgesloten, maar keiharde bewijzen hiervoor zijn nog niet gevonden.

„We nemen deze locatie bij de ijsbaan nu extra mee in onze surveillances”, aldus de
politiewoordvoerster. „Uiteraard kunnen we niet het hele natuurgebied dichttimmeren, maar zijn wel extra alert.” De politie hoopt dat ook bezoekers van de Loonse en Drunense Duinen zich melden alsze iets verdachts zien.

Donderdag moest de brandweer nog uitrukken voor vier brandjes in de buurt van de Kaatsheuvelse ijsbaan. Al snel viel het woord brandstichting omdat het vuur op verschillende plekken uitbrak. „Dat is wel verdacht”, stelt de politiewoordvoerster.
Maar bij onderzoek zijn geen concrete sporen van brandstichting gevonden, zoals brandhaarden of materialen. „ Zo’n brand kan natuurlijk ook ontstaan door iemand die bijvoorbeeld z’n sigaret weggooit”, aldus de politiewoordvoerster. „ Maar gezien het aantal brandjes zijn we extra waakzaam om te kijken of er geen opzet in het spel is.” De afgelopen tijden woedden in meer bosgebieden in de regio van dit soort brandjes. Ook hier was er een vermoeden van brandstichting.