Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 31, 2010

DESK blijft in Hoofdklasse verslag en foto's

Rini Hoevenaar houdt DESK in de Hoofdklasse

Halsteren - DESK speelt volgend jaar weer in de Hoofdklasse. In een thriller tegen R.C.S. uit Soesburg op het terrein van Halsteren won DESK de beslissingswedstrijd voor Hoofdklasse behoud met strafschoppen. Met deze overwinning heeft trainer Kees van Loon zijn belofte ingelost. De trainer die vertrekt naar Taxandria in Oisterwijk kan door het behoud in de Hoofdklasse terug kijken op zes mooie jaren.
In een bloedstollende wedstrijd bleken de Kaatsheuvelnaren 'de gelukkigste'. Na de verlenging stopte de held van de dag, Rini Hoevenaar, twee penalty's en hij behield DESK in de hoofdklasse.
Voorafgaand aan de wedstrijd leek het wel een het wel een wedstrijd om de Europese beker. Het veld was door alle vuurwerk nauwelijks zichtbaar. De geduldige scheidsrechter liet het allemaal over zich heenkomen. Desk begon sterk aan de wedstrijd tegen R.C.S. (waar Gerard en Dennis de Nooijer) spelen. Vriend en vijand dachten dat DESK de klus wel even zou klaren. Maar de ervaren Gerard de Nooijer speelde in de 23ste minuut de defensie van DESK uit en stelde zijn Bouzambou in staat de 1-0 te scoren. In de periode daarop volgend kreeg DESK volop mogelijkheden. In de 33ste minuut was het raak Thom van Santbergen schoot de bal snoeihard in het doel van Sallet: 1-1. Net voor rust had DESK eigenlijk door moeten drukken, maar bij rust stonden de ploegen gelijk. Na rust was er van DESK geen schim meer over van de eerste helft. R.C.S. kwam beter in de wedstrijd en kreeg vat op het spel van DESK. De tactische move van trainer van Loon, die Jelle Hakkert op het middenveld had geposteerd bleek uitgewerkt. In acht minuten tijd kreeg Dennis de Nooijer twee 100% scoringskansen. In de 50ste minuut sloeg het noodlot toe. De inzet van de Nooijer caramboleerde van de ene paal tegen de andere paal en raakte de voet van Jassin, die in eigen doel belandde: 1-2. beide teams kregen mogelijkheden . Geheel tot verrassing van iedereen belandde de vrije trap van Niels Vreven achter doelman Sallet en stond het weer gelijk. Na 90 minuten moest er dus verlengd worden. De eerste helft van de verlening was R.C.S de bovenliggende partij. Aan het einde van de tweede verlenging kreeg Maarten Vos nog een opgelegde kans. Jammer genoeg zag hij zijn inzet naast het doel van de tegenstander gaan. Na de verlening kwam het dus aan op strafschoppen. De inzet van Rudy Aerts werd gestopt door Sallet. De Noijer scoorde en bracht de stand op 0-1. Stijn Biemans scoorde koeltjes gelijk waardoor de ploegen weer gelijk kwamen.. Rini Hoevenaar stopte de strafschop van de Groot waardoor DESK voorkwam. Jelle Hakkert schoot de Kaatsheuvelnaren naar 2-1. Rini Hoevenaar stopte ook de strafschop van Gerard de Nooijer. Yassin schoot DESK naar de uiteindelijke overwinning. De ontlading bij trainer en spelers was groot. De spelers van DESK waren door het dolle heen. Kees van Loon was nuchter: "Ik heb beloofd dat ik er alles aan zal doen om het elftal in de Hoofdklasse te houden. Dat is ook gelukt". In de kantine van DESK was het nog laat gezellig. Wat een onmogelijke opgave bleek is uiteindelijk toch gelukt. DESK speelt volgend jaar weer in de Hoofdklasse. Het is de verdienste van iedereen die er een heel seizoen hard voor gewerkt hebben. Wij wensen Kees van Loon en Rini Roomer veel succes bij Taxandria . Misschien komen DESK de nieuwe club van Kees over een paar jaar elkaar tegen in de Hoofdklasse.