Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 27, 2010

Loods brandt uit in Tilburg - Noord

Tilburg, 27-05-2010 • Politie en brandweer rukten donderdagmiddag 27 mei 2010 uit voor een brand in een loods aan het Hazennest-Oost in Tilburg. Het bleek te gaan om een grote schuur naast een woning. De brandweer schaalde direct op naar 'grote brand' omdat te kunnen beschikken over voldoende bluswater. Men wilde voorkomen dat het zou overslaan naar de naast gelegen woning. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer ontving rond 15.40 uur de brandmelding binnen. Bij het ter plaatse komen sloegen de vlammen uit al uit het dak van de loods en was er sprake van flinke rookontwikkeling. Terwijl de brandweer startte met bluswerkzaamheden, zette de politie de omgeving af. De Tilburgse brandweer zette extra materieel en manschappen in om over voldoende bluswater te kunnen beschikken.
Door de aanpak van de brandweer kon overslag naar de woning voorkomen worden. De schuur is geheel verloren gegaan. Circa 30 brandweerlieden werden bij de brandbestrijding ingezet. Twaalf politieagenten hielden de omgeving afgezet. De bevelvoerder gaf rond 17.30uur het sein 'brand meester'.