Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 26, 2010

RTV betreurt besluit Loon op Zand

KAATSHEUVEL - De gemeenteraad van Loon op Zand heeft besloten voorlopig geen bedrag van 3.000 euro beschikbaar te stellen voor de lokale omroep RTV Midden Brabant om digitaal uit te kunnen zenden. Wel kan de omroep voor één jaar rekenen op een bedrag van 11.935 euro, het bedrag dat de gemeente van het rijk krijgt voor lokale omroepen.
RTV-voorzitter René Peters betreurt het dat de gemeente geen bijdrage wil geven voor de ‘digitale’ plannen van de omroep. „Mensen hebben tegenwoordig allemaal een televisie waarop kanalen digitaal ontvangen kunnen worden. Om naar RTV te kijken moeten de mensen hun televisie omschakelen naar de oude analoge kanalen. Dat doen de mensen niet of vergeten het. Dat kost het ons veel kijkers en wordt het nog veel moeilijker om een groot publiek te bereiken.”

De meeste partijen misten een goede onderbouwing van de voorstellen van het college om de omroep te steunen. Vooral de grootste fractie Gemeentebelangen was kritisch. Raadslid Jaap van der Sar wilde de uitkomsten van een kijk- en luisteronderzoek afwachten. Hij was verbaasd dat niemand van de lokale omroep op de publieke tribune zat om de discussie in de raad te volgen. Peter Flohr (pro3) wilde het besluit parkeren totdat er meer duidelijkheid is over het omroepbeleid.
De oppositie toonde zich verdeeld. „We hebben duidelijke prestatieafspraken gemaakt over het aantal uitzendingen over evenementen uit Loon op Zand, nu verschuilt RTV zich achter het feit dat ze niet digitaal uit kunnen zenden”, stelde Jacky Smit (VVD). Volgens haar komt de zender in Loon op Zand niet van de grond omdat ze daar onvoldoende zichtbaar is. „Als wij subsidie voor digitalisering verstrekken betekent dat niet dat de zon gaat schijnen. Er zijn gewoon geen vrijwilligers”.
Na een korte schorsing kwam burgemeester Wim Luijendijk met het voorstel om voor dit jaar de ‘geoormerkte’ subsidie van 1,30 euro per woning dit jaar door te geven aan de lokale omroep.

3 Comments:

Blogger roofvogel said...

Is er bekend hoeveel inwoners digitaal tv kijken in de Gemeente Loon op Zand ??? Is hier onderzoek naar gedaan??? Heeft RTV hier cijfers voor aangeleverd ????
Laten we eerst deze vragen eens beantwoord zien voor dat we iets veranderen !!!

26 mei, 2010  
Blogger Unknown said...

Tja, Roofvogel....daar zit je nou met je Gemeentebelangen. Lokale tv? Dat wilden ze in de jaren tachtig al niet en ze zullen alles aangrjpen om de boel onwerkbaar te maken. Is alleen maar lastig, die media. En coalitiegenoot Baretje wil weer eens gaan parkeren. Heeft ie vier jaar de tijd voor gehad, de lafaard. Gaaaap. Als dit de trend wordt voor het beleid dan staat ons nog wat te wachten!

26 mei, 2010  
Blogger roofvogel said...

Ik zit niet met Gemeentebelangen..... maar met onduidelijke motivaties bij RTV!! Hoeveel procent van de Gem. Loon op Zand kijkt digitaal ??? 10%? 15% ? niemand kan het zeggen ! Eerst daar duidelijkheid over en dan pas investeren is in een tijd waar bezuinigingen hoog op de agenda staan een eerste vereiste ! Misschien dat dat geld beter op zijn plaats is bij de Jongeren in Loon op Zand ??

27 mei, 2010  

Een reactie posten

<< Home