Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 23, 2010

DESK wacht zware klus in Geldrop

>.......
Kaatsheuvel – DESK heeft de eerste thuiswedstrijd om de nacompetitie tegen eerste-klasser Geldrop met 3-4 verloren. De formatie van Kees van Loon wacht maandagmiddag een zware klus om bij Geldrop te winnen met twee doelpunten verschil te winnen.

De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd in Kaatsheuvel.
Pas na tien minuten kregen de Kaatsheuvelnaren vat op het spel van de gasten. De eerste speldenprik deelde Tom van Santbergen na 12 minuten uit, doelman Verhappen keerde zijn schot. Ondanks de fysieke inspanningen van de gasten was DESK de betere ploeg. Het overwicht mondde uit in een doelpunt van Jelle Hakkert: 1-0. Sjors van Boxtel en Jelle Hakkert kregen kansjes. Maar het waren de gasten die in de dertigste minuut langszij kwamen. Doelman Hoevenaar dacht dat de vrije trap van Roy Vissers naast zijn doel zou gaan. Hij liet de bal lopen. Maar door het effect krulde Vissers de bal in de rechter benedenhoek en bracht de stand op 1-1. Zowel DESK als Geldrop kregen tot de rust kansjes, maar de ploegen gingen bij een gelijke stand naar de thee.

Het tweede bedrijf was door persoonlijke fouten een thriller. Na drie minuten slalomde Sander Schouwenaar door de verdediging van DESK en verschalkte Hoevenaar : 1-2. De goed spelendende Yassine Asrih kopt enkele minuten laten DESK naar de 2-2. De wedstrijd golfde op en neer. Zo waren er kansen voor Tom Franse van Geldrop en de goed spelende Maarten Vos, die de bal achter zijn standbeen in de doelmond bracht. De doelman van Geldrop stond goed geposteerd en keerde de inzet. Het was dezelfde Maarten vos die in de 62ste minuut de defensie van Geldrop geheel op eigen kracht uitspeelde en Verhappen passeerde en de stand op 3-2 bracht. De voorsprong voor DESK duurde slechts twee minuten. Uitblinker Yulidrim (15) kam nagenoeg van eigen helft. Hij zette de verdedigers van DESK te kijk en scoorde de gelijkmaker: 3-3. In de 78ste minuut had DESK op voorsprong kunnen komen. De inzet van Hakkert raakte de onderkant van de lat en ketste terug het veld in. Het zal altijd wel een discussiepunt blijven of de bal de achterlijk gepasseerd heeft of niet. In de 87 ste minuut voltrol de Haan het definitieve vonnis. Door een misverstand tussen Yassin en Hoevenaar kwam de Haan vrij voor de goal en had de 4-3 voor het intikken en bepaalde de eindstand op 3-4.

Kees van Loon was na afloop boos op zijn verdediging. “Twee doelpunten waren pure keepersfouten”, klonk het teleurgesteld. “Hier kun je op trainen, maar als je verdedigers zo in de fout gaan dan kun je daar niets aan doen”, aldus van Loon. Gezien het spelbeeld, en het feit dat DESK uit meer punten heeft gehaald dan thuis moet de Kaatsheuvelse ploeg zeker niet kansloos worden geacht. Maandag rond 17.00 uur zullen we weten of DESK nog een beslissingswedstrijd moet spelen of dat het degradeert naar de eerste klasse. Gezien het spelbeeld van deze zaterdagavond moet er gewonnen kunnen worden in Geldrop.