Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 21, 2010

Verbouwing Westkant Kaatsheuvel valt tegen

Kaatsheuvel – De verbouwing van De Westkant aan de Vossenbergselaan in Kaatsheuvel valt fors tegen. De klus kost de gemeente 115.000 euro: bijna 35.000 euro meer dan begroot.

Vanaf juli is de Westkant de nieuwe tijdelijke vergaderplek voor gemeenteraad en commissies. De verhuizing is nodig, omdat het gemeentehuis in Kaatsheuvel dit najaar plat gaat. Als alles meezit staat er dan in 2012 een nieuw gemeentehuis. CDA-raadslid Kees Grootswagers wilde gisteravond weten hoe groot de financiële tegenvaller was. Hij toonde zich verbaast door de hoogte van het bedag: bijna de helft meer dan begroot. Volgens burgemeester Wim Luijendijk komen de extra kosten vooral door de staat van onderhoud van de Westkant, die slechter bleek dan verwacht. Hij benadrukte dat de tegenvaller niets te maken heeft met ‘overbodige luxe’ in het nieuwe onderkomen van de raad. De inrichting is zelfs soberder geworden om de kosten te drukken. “Maar het ziet er wel mooi uit”, aldus Luijendijk “Dat moet ook, want je kunt de raad niet drie jaar lang in een veredelde bouwkeet stoppen”. Volgens de burgemeester worden de extra kosten gedekt binnen het totale budget van het Bruisend Dorpshart, waar het gemeentehuis deel van uitmaakt. Wel moeten dergelijke tegenvallers in de toekomst worden voorkomen. Grootswagers vond dat de andere partijen wel erg gemakkelijk over de extra kosten heenstapte en sprak van een ernstig signaal.

1 Comments:

Blogger Kaatsheuvelse Volks Partij said...

En vele overschrijdingen, meerkosten en onvoorziene kosten zullen nog volgen.

21 mei, 2010  

Een reactie posten

<< Home