Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 24, 2010

DESK dwingt finalewedstrijd tegen R.C.S. af.

Geldrop – DESK heeft de eerste hobbel naar Hoofdklassenbehoud met succes genomen. Thuis werd zaterdag met 3-4 van Geldrop verloren, maandag scoorde in de 50ste minuut Jelle Hakkert de 1-0. Na 90 minuten stond de deze stand nog op het bord. Strafschoppen moesten bepalen wie doorging naar de finaleronde voor lijfsbehoud of promotie. Frank Jongbloeds schoot DESK naar de volgende ronde. In de kleedkamer volgde de complete ontlading. DESK moet zondag nog één wedstrijd, op neutraal terrein spelen tegen het Zeeuwe R.C.S. uit Oost Souburg. De locatie moet in overleg met de KNVB bepaald worden.

In tegenstelling tot de thuiswedstrijd van zaterdag, stond de defensie van DESK prima geposteerd. Dat tactiek van Geldrop was om DESK te laten komen, en door een counter een doelpunt te scoren. De aanvalslinie van Geldrop leek echter nog niet hersteld van de wedstrijd van zaterdag. DESK begon dan ook fel en zette de tegenstander vast op eigen helft. DESK kreeg in de eerste helft een handvol kansen om de score te openen. Al in de tiende minuut juichte de Kaatsheuvelse aanhang. Het schot van Tom van Sanbergen passeerde de lijn van Geldrop. De Loonse scheidsrechter Govers en zijn assistent wezen echter niet naar de middenstip en zagen er geen doelpunt in.
De thuisploeg kreeg enkele kleine kansen, maar het overwicht van DESK was qua kansen groot. In de 24ste minuut schoot Jelle Hakkert vanuit de draai net over en schoot Maarten Vos net naast. DESK kreeg voor rust nog drie kansen: Sjors van Boxtel( net naast), Rudy Arts (vanuit buitenspelpositie op de paal) en een Yassin (net over) brachten geen verandering in de stand.
In de tweede helft kreeg DESK de beste kansen. In de 60ste minuut was het eindelijk raak. Jelle Hakkert scoorde de 1-0 wat dus over twee wedstrijden de gelijkmaker was. De thuisclub en DESK kregen beiden kleine kansen. Maar na negentig minuten was de totaalstand 4- 4 en moesten strafschoppen de wedstrijd beslissen.
Scoreverloop strafschoppen: Rudy Aerts 1-0 : de Haan 1-1, Tom van Santbergen 2-1, Vissers mist, Stijn Biemans 3-1, Franse 3-2, Yassin 4-2, Ozcan 4-3 en de beslissende treffer (5-3) van Frank Jongbloeds.
Doelman Hoevenaar werd na de beslissende treffer bedolven onder de juichende spelers, die het in de kleedkamer helemaal uit hun dak gingen. Op Eikendijk werd nog een lekker drankje genuttigd op de succesvolle afloop.