Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 28, 2010

Pleinfestival heeft geen garantiesubsidie nodig

KAATSHEUVEL Het is spannend voor de organisatoren van het Pleinfestival in Kaatsheuvel. Vandaag start het meerdaagse evenement op een nieuwe plek. Voor het eerst wordt het Pleinfestival op het Mauritsplein gehouden, nu het Marktplein op de schop moet voor de plannen van het Bruisend Dorpshart. De stichting Pleinfestival ziet het evenement met vertrouwen tegemoet. Ze heeft ook geen garantiesubsidie aangevraagd bij de gemeente.
„Dat hebben we ook niet nodig”, stelt voorzitter Maurice van Boxtel. Volgens hem is het totale evenement door sponsors afgedekt. Zo tekent de lokale Albert Heijn voor het meezingfestijn en heeft de Efteling de Taptoe geadopteerd. „Er is een economische recessie, maar we hebben nog nooit zoveel sponsors en vrijwilligers gehad als dit jaar”, aldus de voorzitter. „We zijn er helemaal klaar voor. Er zijn alleen nog enkele tribunekaarten te koop voor de Taptoe”, laat van Boxtel weten.

Het driedaagse festijn start vanavond met het Meezingfestijn. Het publiek kan meezingen met diverse artiesten zoals Django Wagner, Albert van Benthem, Jos Ansems en koor de Lindelijsters.
Morgenmiddag is de tot Pleinergy omgedoopte Tienerfestatie. De jeugd kan zich onder meer uitleven op trampolines, hindernisbanen en tennis-clinics. Ook zijn er diverse workshops en modeshows, en mogen de jongeren zich met graffiti uitleven op een wand. De zaterdagavond is traditioneel voor de Efteling Taptoe, met als vernieuwend hoogtepunt de ‘military show’, van tachtig drummers en pipers onder leiding van de Dutch Pipes and Drumsband uit Tilburg, samen met koor een rappers. Na de Taptoe treedt de bekende dialectband WC-Experience op.
Het festival wordt zondag afgesloten met een kindermarkt en een grote braderie. Op diverse podia treden artiesten op. Er is ook een motortrail-show. Om 18.30 uur wordt het festival afgesloten.