Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 02, 2010

Gildenbond gaat weer praten met SMC

KAATSHEUVEL Het bestuur van De Gildenbond in Kaatsheuvel gaat binnenkort toch weer met de Stichting Multifunctionele Centra (SMC) praten over een vergaande samenwerking. Het overleg was eerder afgebroken. De Gildenbond vreesde voor een overname door SMC, en een leegloop van het aantal vrijwilligers.

Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) gaan beide partijen op zijn initiatief toch weer om de tafel zitten. \De gemeente wil dat de sociaal-culturele centra De Gildenbond en SMC samenwerken in een ‘beheerskoepel’. Door onder meer gezamenlijke inkoop en beheer moet 27.000 euro per jaar bespaard worden. Daarnaast ligt er nog een subsidieverzoek van De Gildenbond voor 40.000 euro.
De commissie Mens en Maatschappij boog zich maandagavond over het moeizame overleg tussen beide partijen. Met name Bart van Drunen (Lijst Loon op Zand) drong aan op verregaande samenwerking. „Er moeten afspraken gemaakt worden. We kunnen De Gildenbond niet constant de hand boven het hoofd blijven houden, anders komt straks iedereen.” Ook wees hij op het coalitie-akkoord waarin staat dat er over de breedte tien procent bezuinigd moet worden.

Het totale accommodatiebeleid riep bij alle fracties nogal wat vragen op, bijvoorbeeld over de toekomst van de Westkant in Kaatsheuvel en het toekomstig Carré op het Marktplein. Ook wilden ze eten wat er met jongerencentrum Crossroads gaat gebeuren. Volgens de wethouder is er nog geen budget voor een verbouwing van het Kaatsheuvelse jongerencentrum. CDA’er Kees Grootswagers was hard in zijn kritiek op Aussems. „U heeft voor 2010 een extra bedrag gekregen van ruim 134.000 euro voor voorbereidingskosten. Ik constateer dat er nog niets gebeurd is. Dat kost de burger 1% OZB extra”. Volgens de wethouder begint de zaak nu op stoom te komen en heeft hij het bedrag weldegelijk nodig. Ook beloofde hij snel meer duidelijkheid te geven.