Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 10, 2010

Grote integrale controle bedrijfslocatie

Loon op Zand - Vandaag heeft de gemeente Loon op Zand in samenwerking met de politie en de Belastingdienst een controle uitgevoerd op een bedrijfslocatie aan de Klokkenlaan in Loon op Zand. De controle startte om 05.00 uur en richtte zich op activiteiten op het gebied van milieu, bouwen en ruimtelijke ordening. Ook het huisvesten van arbeidsmigranten is onder de loep genomen. Tijdens deze inval zijn vuurwapens en een hennepkwekerij aangetroffen Voor de gemeente, de politie en de belastingdienst was er voldoende aanleiding om een gemeenschappelijke controle uit te voeren. Deze controle is met ongeveer 20 personen uitgevoerd.

Aan de hand van wat werd aangetroffen, is bestuursrechtelijk en of strafrechtelijk opgetreden. De belastingdienst is aanwezig geweest voor een waarneming ter plaatse, door hen is beslag gelegd op twee personenauto’s waarvan er één direct is afgevoerd.
De politie heeft beslag gelegd op vier vuurwapens. Twee personen zijn aangehouden. Eén persoon (32) is aangehouden voor het bezit van een vuurwapen en voor het feit dat hij geen legale verblijfsstatus heeft. Een tweede persoon is aangehouden vanwege hennepbezit. Verder is er een hennepkwekerij opgerold met 28 hennepplanten. Daarnaast is er een hennepdrogerij aangetroffen met daarin een geringe hoeveelheid hennep. De gemeente heeft alle op het terrein aanwezige bouwwerken opgemeten en opgenomen en gaat verder onderzoeken of er sprake is van overtredingen van bouwregelgeving en de Wet ruimtelijke ordening. Op het terrein zijn diverse woonunits aangetroffen. Naar de rechtmatigheid van deze woningen en eventuele bewoning wordt nader onderzoek gedaan.