Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 21, 2010

Kritiek kermis krijgt staartje

Rol organisatie onder de loep

KAATSHEUVEL – Het probleem met het vele zand op het kermisterrein in Kaatsheuvel heeft de gemeente Loon op Zand een flinke som geld gekost. Ze heeft 13.000 euro uitge­trokken om de klagende kermisex­ploitanten tegemoet te komen door het pachtgeld met de helft te verlagen. De gemeente onderzoekt of een deel van die kosten ver­haald kan worden op het Bureau Werk in Uitvoering, de organisa­tor van de kermis. Volgens haar heeft dat bureau ook de nodige ste­ken laten vallen. Bij het Bureau Werk in Uitvoering willen ze niet op de kritiek ingaan. „We hebben officieel nog helemaal niets ge­hoord van de gemeente”, aldus de woordvoerder. „En wij gaan niet via de krant de discussie aan. Dat vinden we niet netjes.”

Begin juli is de kermis in Kaatsheu­vel voor het eerst op het Maurits­plein gehouden, omdat het Markt­plein op de schop gaat voor het Bruisend Dorpshart. De kermisex­ploitanten uitten nogal wat klach­ten over bijvoorbeeld de ‘decentra­le locatie’, de bewegwijzering, de indeling van het kermisterrein en de concurrentie van de miniker­mis bij het Pleinfestival, een maand eerder. Maar de kermislie­den hadden vooral last van het ve­le zand dat op het terrein was ach­tergebleven na het beachvolleybal van half juni. Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelan­gen) is dat laatste inderdaad niet goed gedaan. Daarom is besloten voor een keer het pachtgeld te hal­veren. „We gaan nu met alle par­tijen om de tafel om de zaak te eva­lueren en ervan te leren”, aldus Aussems. Volgens de gemeente heeft een aantal klachten haar wel erg laat bereikt en daarbij kijkt ze ook kritisch naar het organise­rende Bureau Werk in Uitvoering. In november loopt het contract met die organisatie af. De gemeen­te twijfelt of de samenwerking voortgezet moet worden. Het bu­reau zou wat steken hebben laten vallen en ‘niet altijd de taal van de kermisexploitanten spreken’, is de conclusie.
De organisatie van de kermis in Kaatsheuvel heeft ook de nodi­ge steken laten vallen. Dat con­cludeert de gemeente. Loon op Zand wil onderzoeken of het be­wuste bureau niet mee kan beta­len aan de ‘ vergoeding’ voor de klagende kermislieden.

door Michel Koster