Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 17, 2010

Natuurmonumenten laat 73 hectare bos rooien

KAATSHEUVEL - Drieënzeventig hectare bos in de Loonse en Drunense Duinen gaat het komende half jaar plat.

Zand en heide moeten daardoor meer kans krijgen. De bomen, dennen, staan in een strook ten zuiden van de Roestelberg in Kaatsheuvel. Als ze weg zijn ontstaat een aaneengesloten open gebied waar de wind vrij spel heeft.

Een nog uit te verkiezen aannemer begint in oktober met het werk. Opdrachtgever is Natuurmonumenten. Het gaat om de tweede fase in het project Stuifzandherstel, dat doorloopt tot 2014.

Een van de andere onderdelen is het verwijderen van dennen op de steile zuidhelling van de wal bij de Roestelberg. De eikenformaties op die wal blijven. Ze hebben de hoogste prioriteit en komen straks meer in het zicht.

Natuurmonumenten informeert het publiek de komende tijd onder meer via een groot paneel bij de Roestelberg, een bijeenkomst in het gelijknamige café en een excursie.