Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 26, 2010

Taxi Govers onder vuur na overname

Kaatsheuvel - Taxibedrijf Govers uit Kaatsheuvel ligt stevig onder vuur door de overname van de IJsselsteden Beheersgroep uit Capelle aan de IJssel. Volgens FNV Bondgenoten komt het bedrijf uit Kaatsheuvel de verplichtingen niet na. Volgens de vakbond worden de salarissen van de werknemers van het overgenomen bedrijf niet betaald. De bond heeft daarom het faillissement van het Kaatsheuvelse bedrijf aangevraagd.

Govers heeft de IJsselsteden Beheersgroep recentelijk overgenomen. Het Kaatsheuvelse bedrijf Taxi Govers wordt met deze overname een stevige speler op de markt van contractsvervoer en regiovervoer. Het nieuwe bedrijf heeft tweehonderd voertuigen, eenzelfde aantal medewerkers en zes miljoen euro omzet. Govers achtte de overname noodzakelijk om werkgelegenheid te bieden. „Het is in deze markt overnemen of overgenomen worden”, aldus Patrick IJpelaar, die de dagelijkse leiding van het Kaatsheuvelse bedrijf heeft. De directie van de nieuwe groep is in handen van Caroline en Ria Govers

Een groot aantal medewerkers van IJsselsteden is al per 1 mei door Taxibedrijf Govers overgenomen. Na een maand begonnen de nieuwe werknemers te klagen dat ze hun salaris niet ontvingen. Zij schakelden daarop FNV Bondgenoten in. Volgens Rufus Kohn, bestuurder bij FNV Bondgenoten, hebben zeker tachtig werknemers van IJsselsteden nog minstens twee maandsalarissen te goed. Dit ondanks diverse toezeggingen van Govers om deze over te maken. „Sommigen hebben zelfs over mei en juni nog geld tegoed en de maand augustus is ook alweer bijna om”, stelt Kohn.

Volgens Govers zijn de problemen ontstaan door verkeerde geldstromen. „Klanten van Govers maakten de rekening over naar IJsselsteden, die volgens zijn zeggen het bedrag niet volledig doorstortte. Maar als de akte bij de notaris passeert, zijn al die problemen opgelost en gaan we de mensen snel uitbetalen. Dat verzekeren we”, aldus een woordvoerder van het Kaatsheuvelse Govers.

Kohn zet vraagtekens bij deze uitspraak en moet het allemaal nog zien. „Het gaat hier om een bedrag van enkele tonnen en onze vraag is waar Govers die vandaan haalt.” Deze week vraagt de vakbeweging het faillissement van Govers aan, aldus Kohn. „Dat zetten we door om de vordering van de medewerkers veilig te stellen.”