Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 17, 2010

DESK wint ook van Udi '19

DESK wint ook van UDI’19

Publiek weet de weg naar Eikendijk weer te vinden
Kaatsheuvel – Vorig seizoen kregen de Kaatsheuvelnaren thuis een pak slaag (0-3) van de Udennaren. De ploeg van Ad van Seeters was er op gebrand om revanche te nemen. Thom Koot mocht na zijn goede spel van vorige week in de basis beginnen. Hij is de eerste van een serie jongelingen die staan te trappelen om de ervaren rotten in het elftal af te lossen. Koot, die op plaats van de afwezige Van den Elsacker speelde maakte een verdienstelijk debuut.

Begin
Vooral de eerste helft was zeer aantrekkelijk. De amusementswaarde was enorm hoog. Het spel golfde op en neer. Het publiek dat in grote naar Eikendijk was gekomen kreeg waar voor hun geld. Van acquit zette DESK druk op hel doel van UDI’19. Grote kansen bleven echter uit. Na een minuut of tien kregen de gasten, met de gevaarlijke spitsen Michiel van Zuidam en Tim Strijbosch meer vat op het spel van DESK. In twee de 18e minuut werd Thom Koot gelanceerd. Zijn inzet werd gestopt door doelman Jacobs. Een minuut later schoot Maarten Vos net over het doel van de gasten. De lange verdedigers van UDI (“Sommige zijn zij groot dat ze als antenne kunnen dienen voor Radio Scheveningen”), merkte een supporter op, kregen geen vat op het snelle spel van de Kaatsheuvelnaren. In de 24ste minuut profiteerde Maarten Vos van een blunder van de Udense verdediging. Hij tikte de bal beheerst langs Jacobs en tekende voor de 1-0. Even later ging ook de defensie van DESK de fout in en maakte Strijbosch de gelijkmaker 1-1. Beide ploegen kregen kansen. Zo werd een doelpunt van Strijbosch afgekeurd wegens buitenspel en. Net voor rust was het raak. Doelman Jacobs stopte een kopbal van Imdat Solmaz, maar de doelman stompte de bal voor de voeten van dezelfde Solmaz, die technisch begaafd de 2-1 scoorde. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft
De tweede helft kregen beide ploegen kansen. Maar DESK bleef aandringen. In de 50ste minuut haalde de verdediging van UDI een bal van de lijn. Even later omspeelde Stijn Biemans de verdediging van UDI, maar hij zag zijn inzet net naast gaan. Verder dan schoten hoog over het doel van Rini Hoevenaar kwamen de gasten niet. In de 78ste minuut kreeg de steeds beter spelende Stijn Biemans zijn tweede gele kaart en moest het veld met rood verlaten. Trainer Van Seeters greep onmiddellijk in. Hij bracht Gijs Heijda voor de moegespeelde Solmaz en bracht de licht geblesseerde Thom van Santbergen voor Tom Koot. In de 82ste minuut wisselde hij Joost-Willem Bink voor de kapot gespeelde Ulusan. De beste kans voor Udi creëerde DESK nog zelf. Een bal van een verdediger van DESK kwam op de rug van een medespeler terecht. De bal belandde op de paal van Rini Hoevenaar. DESK hield verder stand en speelde de wedstrijd professioneel uit. De 0-3 nederlaag van vorig seizoen is dus snel vergeten. Het was één grote euforie onder de spelers en staf van DESK, die door deze overwinning de tweede plaats innemen.

“Het streelt mijn ego hoe ze spelen”
Van Seeters was na afloop trots op zijn ploeg: “We kunnen niet alleen goed voetballen, maar we kunnen ook bikkelen als het nodig is”. Volgens de trainer is dit de tweede wedstrijd dat DESK met tien man een wedstrijd wint. “Dit was taakbewust voetballen”, concludeerde de trainer die complimenten uitdeelde aan Maarten Vos en Thom Koot. “Prima voetballers en achter hun staan jongens die situaties creatief oplossen”. Volgens de trainer had zijn ploeg correct gespeeld: “Als we de bal hebben moeten we goed voetbal spelen, zo niet dan moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen”. De trainer is er zich van bewust dat het verwachtingspatroon steeds hoger wordt. “We zullen best nog eens te geen nederlaag aanlopen, maar met zo’n talentvolle jongen als Thom Koot, die door de Technische Commissie weer in genade ia aangenomen komt het wel goed. “Maar het is gemakkelijker om aan de top te komen dan er te blijven”. Hij vervolgt: “Dit is een sociale groep met veel kwaliteiten. En het publiek komt voor mooi voetbal en spektakel. Dat hebben de mensen vanmiddag gekregen”. Waar het eindigt? Daar doet de trainer geen uitspraak over. “We zullen het zien”.