Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 07, 2010

Maasduinen maakt vaart met een nieuwe Vossenberg

Kaatsheuvel – De nieuwbouw van Rosagaerde is nog in volle gang, maar Stichting Maasduinen is samen met Woningstichting Geertuidenberg (W.S.G) bezig met de herontwikkeling van de Woonzorgcentrum Vossenberg aan de Antoniusstraat in Kaatsheuvel.

Een stedenbouwkundige schets, waarin opgenomen, een klein verpleeghuis met drie groepswoningen voor 24 cliënten die veel zorg en begeleiding nodig hebben, een gerenoveerde kapel waarin het kantoor wordt ondergebracht, alsmede een woonzorgcentrum met vier en vijftig zorgappartementen en vijftig aanleunwoningen, is bij de gemeente ter beoordeling ingediend. Maasduinen verwacht binnen anderhalf jaar alvast met de verbouwing van de kapel te kunnen starten.

Volgens Matthé Hoogeboom, lid van de raad van bestuur, is de stichting al sinds 2002 bezig met de herontwikkeling. Sinds 2005 zijn de opstallen eigendom van W.S.G.). Omdat het perceel van de Vossenberg in een milieucirkel ligt, moet Maasduinen binnen de huidige bebouwingsgrenzen blijven.

Het woonzorgcentrum telt momenteel 125 plaatsen. Van het Zorgkantoor mochten er in het nieuwe zorgcentrum eerst maar 42 plaatsen terugkomen. Met dit aantal zou nieuw zorgcentrum dan niet exploitabel zijn. “Na een jarenlange discussie zijn we uiteindelijk gelukkig uitgekomen op 78 plaatsen. Het nieuwe plan telt een vloeroppervlak van 20.000 m2. In het nieuwe complex komt een restaurant met een eigen keukenvoorziening. De grote keuken verdwijnt.

Ook de kapel krijgt een andere bestemming. “Om de exploitatie rond te krijgen wordt de kapel ingericht als kantoor”. Hoogeboom weet dat het sluiten van de kapel voor de dienst en het vertrek van het rouwcentrum van Monuta gevoelig ligt. “Maar werken en rouwen valt nu eenmaal moeilijk te combineren”. In het nieuwe zorgcentrum wordt overigens een nieuwe gebedsruimte ingericht waar bewoners de dienst kunnen bijwonen. “En ook blijft er altijd nog de mogelijk aanwezig om ‘thuis’ opgebaard te worden”. Een woordvoerder van Monuta zegt op de hoogte te zijn van de plannen van Maasduinen, maar het bedrijf is nog niet zover dat er besluiten genomen zijn over een eventuele nieuwe locatie.