Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 05, 2010

Niet meer staan voor het gebed

KAATSHEUVEL - De partij Pro3 ziet het ambtsgebed voor en na de gemeenteraadsvergadering in Loon op Zand echt niet meer zitten.

Dat is na donderdagavond wel duidelijk. Fractievoorzitter Peter Flohr riep deze week op nu eens met dat achterhaalde gebruik te stoppen. Volgens hem voelen hij en andere raadsleden zich 'niet gemakkelijk bij het aanhoren van het gebed, waar ze geen enkele band mee hebben'. Donderdagavond moest de fractie van Pro3 er toch weer aan geloven. "Ik verzoek u te gaan staan", zei burgemeester Luijendijk als gebruikelijk net voor het uitspreken van het ambtsgebed. Normaal wordt er goed naar Luijendijk geluisterd. Maar de drie fractieleden van Pro3 (en VVD-raadslid Jacky Smit) bleven dit keer demonstratief zitten tijdens het gebed. Binnenkort praat de politiek over de toekomst van het ambtsgebed. Pro3 gaf donderdagavond alvast haar mening zonder iets te zeggen.