Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 09, 2010

‘ Imago van de Leliestraat opkrikken’

Laatsheuvel - Bewoners van de Lelie­straat in Kaatsheuvel hou­den zondag 19 december een groot Kerstfestival.

Van 13 tot 18 uur zijn er tal van ac­tiviteiten. Het festival moet het imago van de straat opvijzelen en de saamhorigheid terugbrengen.

Volgens de initiatiefnemers is er de laatste jaren veel verloop ge­weest in de straat. Vooral veel ouderen zijn vertrokken. „ Door al­le verhuizingen weten we nu niet meer wie naast ons woont”, stelt Mart vanWanrooy. Nu de verhuis­wagens vertrokken zijn, is het vol­gens de bewoners tijd elkaar beter te leren kennen. CasadeWoon­diensten stelde een leegstaande woning ter beschikking als ont­moetingsruimte.

Ook krijgen ze hulp van Harrie Balvers van het WijkteamWest van de gemeente Loon op Zand. De eerste aanzet was een gezamenlijke sinterklaas­viering. „Maar met het kerstfesti­val willen we écht uitpakken”, zegt buurtbewoner Janus Vermeu­len.

Volgens VanWanrooy moet na het evenement iedereen elkaar kennen en moet de oude gezellig­heid terugkomen. „We merken nu al dat het gemoedelijker wordt.

Vóór ons initiatief zag je ‘s avonds na zevenen niemand op straat, nu staan we in de kou te buurten.”

Ook Balvers is enthousiast. „We wilden een kleine kerstmarkt hou­den, maar door het enthousiasme van de initiatiefnemers wordt het een groot evenement. Het Af­ghaans gezin in de straat maakt lekkere hapjes.” Er is een wed­strijd wie het mooist zijn voortuin­tje aangekleed heeft. Wethouder Wil Ligtenberg is blij met het ini­tiatief. „Mensen zien wel speeltuin­tjes en bankjes verschijnen, maar hier gaat het bij wijkgericht wer­ken echt om.”
Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen