Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 11, 2011

Casade schiet Loonse voedselbank te hulp

Kaatsheuvel – De Loonse voedselbank heeft nieuwe huisvesting gevonden. Half januari verhuist de opslag en uitgifte van de voedselpakketten naar Huygenstraat 2a in Kaatsheuvel. In het pand was in het verleden een schoenenreparatiebedrijf gevestigd en is eigendom van Casade Woondiensten.

De voedselbank is nu nog gevestigd in het kantinegedeelte van de oude brandweerkazerne aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel. Dat gedeelte wordt in het kader van het te ontwikkelen Bruisend Dorpshart binnenkort gesloopt, waardoor de voetselbank op straat dreigde te komen staan. Eerder al deed het bestuur een oproep in deze krant voor nieuwe huisvesting. Casade schiet ze nu te hulp.

Baarda is ontzettend blij met de helpende hand van met name Wim Veltkamp van Casade. Temeer omdat de woningcorporatie de komende twee jaar geen huur in rekening brengt en de voedselbank alleen het verbruik van water en stroom moet betalen. Volgens Baarda heeft Casade wel plannen met het pand maar dat duurt nog zeker twee jaar voordat die concreet zijn. “Tot die tijd kunnen wij rustig uitkijken naar een geschikte locatie”, aldus een blije Baarda. Volgens de planning zullen de eerste voedselpakketten over twee weken vanaf de nieuwe locatie uitgegeven gaan worden.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

1 Comments:

Blogger maus said...

Gelukkig! Fijn dat de voedselbank voorlopig geholpen is!

12 januari, 2011  

Een reactie posten

<< Home