Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 04, 2011

Kruispunt Sweensstraat snel veiliger

KAATSHEUVEL – Na het ernstige ver­keersongeluk in de nieuwjaars­nacht neemt de gemeente Loon op Zand geen halve maatregelen bij het kruispunt Sweensstraat, Ca­pelsestraat, Rechtvaart en Anto­niusstraat in Kaatsheuvel. Binnen­kort komen er onder meer extra verkeersdrempels en waarschu­wingsborden. Bij de woning van de familie Boere, waar zaterdagoch­tend een auto naar binnen reed, worden paaltjes geplaatst om te voorkomen dat het huis opnieuw geramd wordt.

Het kruispunt is vorig jaar heringe­richt en geasfalteerd. Ook is toen de voorrangssituatie gewijzigd. De afgelopen tijd zijn meerdere onge­lukken gebeurd op de kruising. Eerder stelde de gemeente dat het verkeer nog aan de nieuwe situatie moet wennen. Maar na het onge­luk tijdens de nieuwjaarsnacht, waarbij wonder boven wonder geen doden vielen, worden nu snel maatregelen genomen. „We doen er alles aan om dit soort on­gelukken te voorkomen”, stelt wet­houder Jacques Broeders (Gemeen­tebelangen).

Op korte termijn gaat het om vier maatregelen:

-In de Rechtvaart en Antonius­straat komen vlakbij de kruising drempels te liggen, waardoor het verkeer moet afremmen.

- Verkeer vanuit de Rechtvaart en Antoniusstraat móet eerst stoppen bij de kruising. Daarvoor wordt een stopgebod ingesteld.

- Bij de wegen naar de kruising toe komen extra waarschuwings­borden om mensen hun snelheid te laten temperen.

- Er komen dus paaltjes bij de wo­ning van de familie Boere.

Volgens Broeders worden die maatregelen op zeer korte termijn genomen. „ Als de materialen er zijn en het weer het toelaat.” Het kruispunt wordt in de toekomst verder aangepakt. Bij de herinrich­tingsplannen voor de Antonius­straat wordt gekeken naar een eventuele andere inrichting van de kruising. „Maar dan praten we over de wat langere termijn.” Vol­gens Broeders is het pijnlijk dat bij de recente aanpak van de kruising fouten zijn gemaakt, waardoor die niet volgens plan is aangelegd. Veel wil hij er niet over kwijt. „Hou het op een intern communi­catieprobleem.”

In de buurt wordt veel geklaagd over hardrijders op vooral de Ca­pelsestraat en Sweensstraat. „ Het wegprofiel nodigt uit om hard te rijden”, stelt ook Broeders. „ Maar bestuurders hebben ook hun ei­gen verantwoordelijkheid. Ze we­ten dat ze er maar 50 kilometer mogen, maar rijden soms absurd hard.” De buurt krijgt deze week een brief over de maatregelen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

1 Comments:

Blogger janijsel said...

Hoe is het moglijk dat er van de tekening is af geweken en dat de drempels zoals op de tekening aan gegeven gewoon niet geplaatst zijn.
Ik neem aan dat het werk opgeleverd is en dan zoiets over het hoofd zien is bijna onmogelijk.
De opzichter van dit project heeft m.i een behoorlijke steek laten vallen want dat betekent dat er ook betaalt is voor niet uit gevoerde werkzaamheden.Het zal mij benieuwen hoe men hier intern mee omgaat want zulke fouten kunnen toch niet onbestraft blijven.

04 januari, 2011  

Een reactie posten

<< Home