Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 01, 2011

Maatregelen op Sweensstraat



KAATSHEUVEL – Er moeten snel maatregelen worden genomen om de kruising Sweensstraat-Antonius­straat- Rechtvaart- Capelsestraat in Kaatsheuvel veiliger te maken. Dat stelt wethouder Jacques Broeders (GemeenteBelangen, verkeer) van de gemeente Loon Zand. Vandaag al wordt gekeken welke maatrege­len nodig zijn.

Zaterdagochtend vroeg, rond 4.30 uur, deed zich een ernstig ongeval voor op de kruising. Na een bot­sing tussen twee auto’s boorde een van de auto’s zich in de wo­ning van de familie Boere. Er ont­stond een enorme ravage.

Broeders trekt zich het ongeval per­soonlijk aan. De kruising Recht­vaart- Antoniusstraat- Capelsestraat is afgelopen zomer heringericht en geasfalteerd. Ook is de voorrangssi­tuatie gewijzigd, waardoor het ver­keer daar volgens velen te hard rijdt.

Na de reconstructie deden zich en­kele ongevallen voor op de krui­sing. Toch stelde de gemeente half november dat de kruising overzich­telijker was geworden, maar dat het verkeer moest wennen.

In een reactie op het ongeval tij­dens de jaarwisseling stelt Broe­ders dat hij naar aanleiding van eerdere ongevallen op de kruising de verantwoordelijken er meerde­re malen op heeft aangesproken dat de kruising niet veilig is en dat het werk niet uitgevoerd is volgens bestek en tekeningen. „Dit ongeval is de druppel die de emmer doet overlopen. We gaan maandag met­een onderzoeken welke maatrege­len we snel kunnen nemen om de kruising veiliger te maken”, aldus de wethouder. Volgens buurtbewo­ners had, volgens bestek en teke­ningen, op de kruising een drem­pel aangebracht moeten worden. Dat zou vergeten zijn.

Kees en José Boere staan zaterdag­ochtend nog te trillen op hun be­nen. Ze lagen tien minuten in bed toen de twee auto’s op de kruising op elkaar botsten. Eén auto kwam uit de Capelsestraat, de andere van de Rechtvaart. Door de klap vloog een van de auto’s, met een man ( 22) uit Kaatsheuvel en een vrouw (21) uit Maasbommel, de woning van de familie Boere binnen. De inzittenden moesten door de brandweer worden bevrijd. In de andere auto zaten drie personen. Volgens getuigen hebben ze ander­half uur in de auto klem gezeten. Twee van hen, een 39-jarige vrouw uit Kaatsheuvel en een man uit Sprang- Capelle ( 42), raakten ge­wond.

Volgens Boere probeerde hij na de klap uit zijn benedenslaapkamer te komen. De deur was echter ge­blokkeerd door de tafel die in de woonkamer stond. „De auto heeft het onderste gedeelte van de wand­kast er onderuit gereden. Daar­door kwam het bovenste gedeelte naar beneden denderen. Het was één grote ravage binnen.”

Boere vreest dat de hele woning ontzet is. Zelfs de achterliggende keuken heeft schade opgelopen. Nadat de woning gestut was kon de auto om 8.30 uur uit de woning getrokken worden. „Je moet er niet aan denken dat we nog in de kamer hadden gezeten. Dan was het leed misschien niet te overzien geweest”, zegt Boere, terwijl hij naar pas nieuwe meubels kijkt. „ Gelukkig lag de hond in de keu­ken”, zucht hij. Omdat de auto ook een kast van de centrale antenne-inrichting (CAI) raakte, zat zaterdag de omge­ving zonder signaal.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

1 Comments:

Blogger Jacky said...

"Broeders trekt zich het voorval persoonlijk aan"

maw hij trekt nu het boetekleed aan? Het was toch even wennen, er was toch niets aan de hand? en nu is hij er als eerste bij om extra maatregelen te nemen.

Voor de mensen die betrokken zijn bij de ongelukken heel veel sterkte gewenst.

03 januari, 2011  

Een reactie posten

<< Home