Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 08, 2011

'Pro3 toont veel te weinig lef in Loon op Zand'

LOON OP ZAND - Cees van de Ven is 'teleurgesteld'. Als fractievoorzitter van GroenLinks was hij groot voorstander van de oprichting van de nieuwe progressieve partij Pro3 in Loon op Zand. Volgens hem moest een frisse wind gaan waaien in de politieke arena in Loon op Zand.

Zijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen GroenLinks en PvdA vorig jaar opgingen in Pro3. Maar amper een jaar later is zijn enthousiasme flink getemperd nu hij de politiek vanaf de zijlijn volgt.

"De partij toont veel te weinig lef", stelt de ervaren politicus uit De Moer. "Ze durft de vingers niet te branden aan gevoelige kwesties."

Volgens hem heeft dit waarschijnlijk te maken met het feit dat Pro3 nu deel uitmaakt van de coalitie met Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand. "Dat vind ik geen goede zaak. Dat is nu juist oude politiek."

Hij wijst bijvoorbeeld op het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. De voormalige oppositiepartijen PvdA en GroenLinks waren altijd zeer kritisch over de financiële risico's van dit miljoenenproject. Voor Pro3 was dit één van de belangrijkste verkiezingspunten.

"Maar nu stelt de VVD vragen over dit onderwerp", concludeert Van de Ven.

Reactie van Pro3-fractievoorzitter Peter Flohr in het Brabants Dagblad van woensdag: ,,Je kent Cees."

Bron: Brabants Dagblad

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Weer een echte flohriaanse opmerking van "je kent Cees".Maar Cees ik heb in een gesprek met jou een tijd terug ,jou wel gewaarschuwd voor een samengaan met de salonsocialisten van de P.v.d.A.Ze lopen nu inderdaad lekker mee met Gemeentebelangen en de lijst Loon op Zand.Je zou nog eens naar hun verkiezingsprogramma moeten kijken en wat Pro 3 daarvan verwezenlijkt! H.W.Bogaard

08 februari, 2011  

Een reactie posten

<< Home