Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 01, 2011

Reconstructie dood Heidy Goedhart gaat nog door

Kaatsheuvel - De reconstructie van de dood van Heidy Goedhart aan de EEm gaat nog steeds door. Om 22.30 uur kwam de vriend van Goedhart, die verdacht wordt van betrokkenheid bij haar dood in een geblindeerd busje naar de woning. Regelmatig klonk een schreew in en rondom de woning. Buurtbewoners dachten dat er weer iets gebeurd was. Het OM ging heel voorzichtig te werk. Zo was de straat afgesloten en werd de pers op afstand gehouden. "We willen het onderzoek niet door een fout doorkruisen", zei politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer. De buurt was van te voren ingelicht dat de reconstructie plaats zou vinden. Om 01.00 uur was de reconstructie nog in volle gang. Alleen de ambulances kwamen niet naar de Eem.


De reconstructie
De niet openbare reconstructie vondt plaats in het bijzijn van de officier van Justitie, waarbij alles vastgelegd werd op video. Het is de bedoeling dat de gebeurtenissen uit de verklaringen van alle betrokkenen worden nagespeeld. De reconstructie wordt real-time gedaan. Dat betekent dat de gebeurtenissen gereconstrueerd worden op ecxact dezelfde tijd en dezelfde locatie.