Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 30, 2011

Pleinfestival blijft groeien

Kaatsheuvel – Als Sita van Beers op zaterdagmiddag de Pleinergy rustig staat te bekijken zit haar taak erop. Van Beers kwam met het initiatief om het Pleinfestival uit te breiden met een extra avond met optredens van lokale bands op de donderdagavond.

“Er is hier niets te doen voor de jongeren en als ze erg gaan hangen krijgen ze commentaar. Daarom een extra avond alleen voor hen”. Het optreden van de bands Deft The Crouwn en het bekende Present Danger waren grote hits. “Als we een vergunning krijgen ga ik er vanuit dat we volgend jaar de donderdagavond weer in mogen vullen voor de jongeren”, stelt Van Beers. Wethouder Wim Aussems reageert terughoudend. “Het is heel belangrijk dat het voor de buurt acceptabel blijft. Dat het op een doordeweekse avond is maakt de zaak wel complexer. Maar de gemeente blijft hier positief in meedenken”.

Met de aparte avond voor de oudere jongeren kreeg de Pleinenergy van de zaterdagmiddag een geheel ander karakter. De twee leerlingen van het Willem van Oranje College, Annemieke Schoondermark en Marieke van der Linden, die het Pleinergy als maatschappelijke stage hadden gekozen, kregen alle vrijheid van het Pleinfestival om hun ideeën in de praktijk te brengen. Nog nooit was zo druk en was het programma zo gevarieerd op de zaterdagmiddag als dit jaar. “Die meiden hebben ontzettend veel tijd gestoken in het zoeken naar nieuwe dingen. En met succes.” zegt stagebegeleider Johan Brekelmans. Vooral de uitstalling van verschillende diersoorten en een miniboerderij bleek een gouden greep. Op het grote podium toonden leerlingen van Dans en Muziekschool Studio 155 uit Sprang-Capelle en muziekschool De Heraut uit Kaatsheuvel hun kunnen. Vooral de dertienjarige violist Daan Kemmeren sprong eruit. “De filmmuziek heeft mij geïnspireerd om vioolles te gaan nemen”, zegt de kleine virtuoos. Vertederd was het optreden van de allerkleinsten van Dydans uit Kaatsheuvel die de vogeltjesdans brachten. De middag werd afgesloten met een gaaf optreden van de percussiegroep The Rhythem Cleaners uit s-Gravenmoer die op afvalspullen van een milieustraat trommelde.

Ondanks het feit dat de finale van de Champions League op televisie werd uitgezonden zat de tribune bij het begin van de Efteling-Taptoe om 20 uur nagenoeg vol. Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk zette met hun prachtige show meteen de toon. Leuk was het optreden van Exempel uit Empel die hun show, “Op volle Toeren” in oud Hollandse klederdracht bracht. De shows van Corio/Antonius uit Heerlen en Tukosta uit Stiens oogsten veel waardering bij het publiek dat vooral gekomen was voor de Wereldkampioen Kunst en Genoegen uit Leiden. Met hun strakke show en prachtige klankkleur kregen zij menig open doekje van het duizendkoppige publiek.

Meteen na de finale van de Taptoe gaven René Schuman, Angel Eye en hun liveband op het grote podium een spetterende show weg.

De sfeervolle braderie op zondag was veel ruimer van opzet dat voorgaande jaren.
Vooral voor de kindervrijmarkt en de grotere bedrijven was flink ruimte gemaakt. Alleen in de Thomasstraat was het dringen geblazen. Er was volop muzik en door het prachtige weer zaten de terassen bomvol. De De durfals mochten gratis aan een wedstrijd deelnemen wie het snelst in een 28 meter hoge brandweerladder kon klimmen. Voorzitter Maurice van Boxtel keek terug op een geslaagde editie. “We groeien nog steeds. We gaan naar de tweehonderd vrijwilligers”, klinkt het tevreden.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

1 Comments:

Blogger beers72 said...

Hoi Jan,

wat een leuke complete fotoreportage heb je gemaakt over het Pleinfestival 2011.
We zijn blij dat de Rabo Kick-off voor de jonge organisatoren zo goed verlopen is. Wat een muziek- en organisatietalent hebben we in de Kets rondlopen.
Ook nog bedankt voor de uitgebriede reportage in het B.D.
Complimenten.

Wil van Beers

02 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home