Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 28, 2011

WSG gooit roer drastisch om

KAATSHEUVEL – Woningcorporatie WSG gaat een andere koers varen. Ze stapt af van het ontwikkelen van vaak grootschalige projecten en sluit een fusie met andere wo­ningcorporaties niet uit.

Interim- bestuurder Peter Ruigrok heeft de raad van commissarissen van WSG een plan van aanpak voorgelegd. Dat schetst vier scena­rio’s voor de toekomst:

WSG richt zich alleen nog op het huidige woningbestand, even­tueel aangevuld met een klein aan­tal nieuwe projecten op het gebied van wonen en zorg;

WSG gaat samen met één of meerdere kleinere woningcorpora­ties;

WSG wordt toegevoegd aan een grotere woningcorporatie als een zelfstandig opererend onderdeel;

Opsplitsing van bedrijfsonderde­len en activiteiten. Ruigrok stelt dat de kans groot is dat geen van de vier opties gekozen wordt. „ Je bent op zoek naar de juiste ingre­diënten om het gezondste gerecht samen te stellen. Misschien valt de uiteindelijke keuze op een combi­natie van scenario’s.”

De interim-directeur heeft gesprek­ken gevoerd met gemeentebestu­ren, aannemers, zorgorganisaties en andere partijen die belangen hebben bij projecten die in de pijp­lijn zitten. Inhoudelijk gaat Ruig­rok daar niet op in. Wel geeft hij aan dat WSG van een groot aantal projecten afscheid neemt en pro­beert over te hevelen naar andere partijen. WSG is onder meer ac­tief binnen het plan Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Waar­schijnlijk komt daar na 1 juli meer duidelijkheid over. Dan verschijnt ook de jaarrekening 2010. Die biedt meer inzicht in de financiële huishouding van de woningcorpo­ratie. En die ziet er niet erg roos­kleurig uit. Om wat meer lucht te scheppen wil de interim-directeur een aantal projecten c.q. gronden verkopen.

Bron: Brabants Dagblad