Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 26, 2011

'Oudste Pool was schutter bij taximoord Kaatsheuvel'

BREDA – Het lijkt erop dat een 43-jarige Pool de schuld voor de dood van taxichauffeur Radj Anand in de schoenen geschoven krijgt.

Zijn medeverdachten, alle twee 24 jaar oud, hebben belastend over hem verklaard. Dat bleek tijdens een zogeheten pro-formazitting bij de rechtbank in Breda. De 43-jarige Pool beroept zich op zijn zwijgrecht.

Van de drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anand, arresteerde de politie hem als laatste. De Tilburgse taxichauffeur is door schoten om het leven gekomen.

Zijn levenloze lichaam werd op 9 oktober gevonden in de buurt van zijn taxi, in een greppel langs de Duinlaan in Kaatsheuvel. De dood van Anand was aanleiding voor een protestactie door zogenoemde 'eigen rijders' in Tilburg.

Het verhoor van een 24-jarige verdachte in Polen bracht de zaak aan het rollen. Hij bekende betrokkenheid bij het drama in oktober. Vervolgens kwam de Nederlandse politie op het spoor van zijn medeverdachten.

Vrijdag meer in het Brabants Dagblad.