Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 25, 2011

Vossenberg wil zorg verbeteren.

KAATSHEUVEL – Stichting MaasDui­nen neemt maatregelen om de zorg in De Vossenberg in Kaats­heuvel te verbeteren. Volgens Wim Bruinenberg, lid van de Raad van Bestuur, zijn er vooral tij­dens ‘de spitsuren’ niet altijd ge­noeg werknemers waardoor cliën­ten te lang moeten wachten op hulp. Dat zorgt voor extra werk­druk. De zorgvraag van cliënten neemt toe en wordt complexer. Dat vraagt om andere expertise en vaardigheden. „Die hebben we nog onvoldoende in huis.”

Uit een tevredenheidsonderzoek blijkt dat De Vossenberg hoog scoort, maar dat er ook punten zijn die beter kunnen. De zorgin­stelling wil nu de zorg beter af­stemmen op de wensen en behoef­ten van de bewoners.

Om ervoor te zorgen dat in de och­tend- en in de vroege avonduren meer medewerkers aanwezig zijn, worden diensten en roosters aange­past. Dat verlaagt de werkdruk maar vergt een (nog) grotere flexi­biliteit van de medewerkers.

De verbeterplannen hebben geleid tot protesten onder het personeel. Collega- bestuurder Piet Hermsen windt er geen doekjes om: „We wilden te snel en te grote stappen maken. Met name de communica­tie kan beter. Het doel is de werk­druk te verlagen, maar we realise­ren ons terdege dat de gevolgen voor medewerkers ingrijpend kun­nen zijn. Het kost tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en de privésituatie aan te passen. Die tijd gaan we nu ook nemen. Tij­dens bijeenkomsten leggen we nogmaals uit waarom we deze maatregelen nemen; we zullen goed luisteren naar wat de mede­werkers daarover zeggen. Sommi­gen zullen besluiten om weg te gaan bij De Vossenberg. Maar we willen wel dat dat uit vrije wil ge­beurt.”

Op stapel staat ook een nieuwe functie-indeling. Er komt een func­tie bij, de persoonlijke begeleider. Hermsen: „Die functie betekent meer verantwoordelijkheid, meer zelfstandigheid, meer werkplezier en meer kansen op promotie. Maar ook die verandering brengt onzekerheid met zich mee. De ko­mende maanden mogen alle mede­werkers hun wensen kenbaar ma­ken over de functie die zij willen vervullen. Daar houden we zo veel mogelijk rekening mee.”

Volgens MaasDuinen werken haar andere zorgcentra al op de manier zoals bij De Vossenberg.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

Morgen meer....