Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 15, 2011

Wethouder Aussems slaat terug na kritiek

KAATSHEUVEL – Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) is zwaar teleurgesteld over alle ophef rond de ontwikkelingsvisie Win­kelhart Kaatsheuvel en alle kritiek aan zijn adres. Op de website van zijn partij slaat hij terug. „Ik vind het onbegrijpelijk dat een aantal politieke partijen zich niet echt verdiept heeft in de dossiers of het communicatieproces daar om­heen met onze ondernemers”, schrijft hij in zijn weblog. De kri­tiek van Aussems schiet bij de meeste partijen in de gemeente­raad in het verkeerde keelgat. Vol­gens hen verdraait hij de feiten. „Het is gewoon mijn persoonlijke mening”, stelt Aussems, die verder niet te diep op zijn reactie op de si­te wil ingaan.

Vorige week kreeg Aussems forse kritiek voor de kiezen. De onwik­kelingsvisie Winkelhart Kaatsheu­vel werd van de agenda gehaald op aandringen van de winkeliers zelf. Volgens een groep ondernemers was zij niet of nauwelijks bij het document betrokken geweest. Veel partijen waren verbaasd over de blijkbaar gebrekkige communi­catie. Bovendien was er forse kri­tiek op de al gemaakte kosten (340.000 euro) voor het project. Ook de coalitiepartijen Pro3 en Lijst Loon op Zand waren hard in hun oordeel. Dezelfde avond werd ook het Sociaal-economisch Be­leidsplan op het laatste moment van de agenda afgevoerd.

Op de website van Gemeentebe­langen laat Aussems weten dat het een ‘heftige tijd voor hem is.’ „Een hele uitdaging.” Hij hoopt dat de partijen „ zich alsnog in de dossiers verdiepen, voordat ze definitief oordelen over inhoud of proces. „Dat geldt overigens ook voor de ondernemers, waarvan enkelen wel erg snel signalen afgeven”, schrijft hij. „ Ze zijn welkom.”

Peter Flohr van coalitiepartij Pro3 vindt de reactie van Aussems echt niet kloppen. „En dat zal ik hem ook persoonlijk laten weten.” Vol­gens hem hebben de partijen zich wel degelijk in de dossiers ver­diept. Ook de VVD is verbaasd over de reactie van Aussems. Vol­gens de liberalen ontbreekt het juist de wethouder aan dossierken­nis. „Maar gezien de weblog ook aan zelfreflectie.” Ook Jan Brekel­mans van Lijst Loon op Zand vindt dat de wethouder wel wat kritischer naar z’n eigen rol in de­ze discussie mag kijken.

Volgens fractievoorzitter Ad van Laarhoven (Gemeentebelangen) is het belangrijk dat er rust komt, maar staat het Aussems vrij om z’n gevoelens te uiten. „En dat heeft hij gedaan.” Van Laarhoven stelt dat de kritiek zich niet zo zeer op de inhoud van beide plannen heeft gericht, maar dat er sprake was van een communicatiepro­bleem. „We moeten goed kijken hoe dat zo is gekomen.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Burgers van Loon op Zand:gewoon blijven lachen ook al zijn al die soaps van B en W en gemeenteraad
eigenlijk te gek voor woorden.
Maar als er een gemeentelijke herindeling komt is alle ellende voorbij!!! En die komt er!!

15 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home